Hlavní obsah

Celticu se velké šance nedávají

Celtic Glasgow před 14 dny vedl po poločase s Barcelonou 2:1, ale ve druhé půli už gól nedal a naopak Španělé se trefili hned dvakrát. O postupujícím do čtvrtfinále je tak pravděpodobně jasno, i když se Skotové stále nevzdávají.

Článek

Katalánci letos podávají svůj standard, což bohatě stačilo na postup do jarních bojů Ligy mistrů. Nestačí to však na vedení v tabulce Primera division, kde má našlápnuto Real Madrid a dostat se před něj bude pro Barcelonu hodně těžké, i když Bílý balet před týdnem zaváhal v derby s Getafe.

Katalánci naopak nevyhráli o uplynulém víkendu, kdy podlehli v Madridu tamnímu Atletiku v poměru 2:4. Dnes si mohou spravit chuť v Lize mistrů, i když k postupu jim stačí i porážky 0:1 nebo 1:2. „Soupeř jistě podá výborný výkon, ale Liga mistrů je pro nás velmi důležitá. Uděláme, co je třeba,“ nechal se slyšet Frank Rijkaard, trenér Barcelony, který má k dispozici všechny své opory.

Celtic Glasgow prohrou s Barcelonou přišel o svou dlouhou neporazitelnost na domácím stadionu. Nemuselo se tak stát, kdyby Španělé neměli tak dobré individuality. V 52. minutě totiž srovnal excelentní střelou Thierry Henry a 11 minut před koncem řádné hrací doby rozhodl zápas svým průnikem a následným bezchybným zakončením výborný Lionel Messi.

“Jsme zklamaní z toho, že jsme v prvním zápase neodvedli individuálně ani kolektivně zrovna nejlepší výkon. Musíme více držet míč a umět ho lépe využít, musíme být statečnější,“ myslí si kouč Gordon Strachan, jemuž se do sestavy vracejí uzdravení Jan Vennegoor of Hesselink a Stephen McManus. Mimo hru naopak stále zůstávají Kennedy, Doumbe a Balde.

Bookmakeři společnosti bwin jsou si téměř jisti vítězstvím Barcelony, na což vypsali nízký kurs 1.20. Jste-li opačného názoru a to takového, že Celtic uhraje alespoň remízu, pak využijte kursu 3.72 na jeho neprohru.

Reklama