Hlavní obsah

Chicago se chce doma pomstít

Dvěma prohrami začali sérii s Detroitem basketbalisté Chicaga. Nyní se Býci vracejí na domácí půdu, kde budou chtít Pistons obě porážky oplatit.

Článek

Oba týmy vstoupily do druhého kola vyřazovacích bojů neporaženy. Detroit se příliš nepáral s Orlandem, které porazil ve čtyřech zápasech, a stejně rychle byli hotovi i Býci z Chicaga, proti kterým neměli šanci obhájci titulu z Miami.

Forma a síla obou soupeřů ve druhém kole slibovaly vyrovnanou podívanou, ovšem té se diváci zatím nedočkali. Detroit díky lepším výsledkům v základní části získal výhodu domácího prostředí, kterou dokonale využil. V prvním utkání dokázali Pistons Chicago skvěle ubránit a soupeře, kterého donutili k 21 ztrátám míče a jehož střelba z pole byla těsně nad 30%, deklasovali 95-69. Druhý souboj se nesl v daleko útočnějším duchu. Rozhodčí odpískal proti domácím málo vídaných 36 faulů a díky nim dali Býci celých 37 bodů z trestných hodů. Ani to ale hostům nepomohlo; Detroit měl i přes přítomnost Bena Wallace v dresu Chicaga jasnou převahu pod košem, navíc se jim dařilo i střelecky a tak po zásluze zvítězili 108-87. "Už dlouho jsme se nedokázali takhle soustředit," komentoval po utkání výkon svého týmu Tyshaun Prince z Detroitu. Teď ale jedeme do Chicaga, a tam to bude o moc těžší.

Prince ví, o čem mluví, protože on a jeho spoluhráči už v Chicagu letos dvakrát prohráli. Podle bookmakerů by měli prohrát i dnes - společnost bwin totiž vypsala jako favorita domácí s kursem 1.67. Myslíte si, že se po dnešku Detroit ujme vedení 3-0 v sérii? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.25.

Reklama