Hlavní obsah

Columbus uvidí divizní duel

, 25. února 2007

Severoamerická NHL má tento týden dosti nahuštěný program, což dokazuje i poměrně velký počet utkání, která se odehrají v neděli. Do bojů o body se zapojí téměř polovina klubů. Podobně jako včera se jako první na led vydají mužstva Washingtonu a New Jersey, která si však vymění úlohy hostitelů. Většinu zápasů ale obstarají kluby ze západní konference. Ani den oddychu si nedopřejí Columbus a Nashville.

Článek

Domácí klub prožil během sezóny dvě výsledková zlepšení, což je ovšem na postup do play off málo. Columbus odehrál většinu únorových zápasů na vlastním ledě, ale zatím během tohoto měsíce nedokázal bodovat ve dvou zápasech v řadě. Klub se již rozhodl myslet na budoucnost a trenér bude dávat šanci spíše mladým. Pryč byl poslán útočník Carter a je reálné, že ho do uzávěrky přestupů budou následovat další. Jedním z kandidátů je obránce Berard, který včera nebyl na ledě u překvapivé venkovní výhry. Mimo hru se opět ocitl brankář Columbusu Leclaire a trenér povolal k prvnímu týmu Conklina, který by měl dostat občas šanci zastoupit Norrenu právě v zápasech hraných v rychlém sledu za sebou.

Nashville provedl zřejmě zatím nejzajímavější výměnu sezóny, když se rozhodl angažovat první velkou hvězdu v historii klubu v podobě Forsberga. Švédský útočník si schoval první gól v novém působišti na velmi vhodnou chvíli, protože jím včera na domácím ledě rozhodl v prodloužení duel s velkým sokem z centrální divize. Predátoři měli počtvrté v řadě v brance Vokouna, čili se vzhledem k náročnému programu dnes očekává, že dostane po deseti dnech znovu příležitost Mason. Ze sestavy pro zdravotní problémy vypadli dva ze čtyř dvacetigólových střelců týmu Sullivan a Hartnell. Do obrany Nashvillu se však vrátil Timmonen.

Bookmakeři bwin mají o vítězi dnešního zápasu klubů, které včera uspěly, zcela jasnou představu. Na domácí Columbus vypsali vysoký kurs 3,6. Hosté se chtějí osamostatnit na čele centrální divize a v utkáních hraných hned druhý den po prvním se jim v probíhající sezóně obecně vzato zatím daří. Dnes si lze na výhru Nashvillu vsadit v kursu 1,75.

Reklama