Hlavní obsah

Detroit cestuje do Anaheimu za vyrovnaného stavu

Zámoří zaregistrovalo mistrovský titul Kanady a nadále upírá zrak k pokračujícím bojům o Stanley Cup. Ty dospěly nyní do finále konferencí. Série hraná v západní části má dnes na programu třetí zápas. Hrají ji po zásluze kluby, které skončily v základní části na prvních dvou místech. Anaheim bude mít poprvé proti Detroitu výhodu domácího prostředí.

Článek

Kačeři byli na začátku sezóny nejdéle bodujícím klubem ligy. O první místo v konferenci přišli především kvůli pasáži po Vánocích, kdy měli problémy se zdravím gólmanů a klíčových obránců. Anaheim alespoň uhájil prvenství v silné divizi. V prvních dvou kolech play off se rychle posléze vypořádal s na obranu zaměřenými soky. Kačeři však mají výjimečné duo ve S. Niedermayerovi a Prongerovi, který zažil vloni zklamání těsně pod vrcholem. Oba tráví v každém zápase na ledě v obraně více než třicet minut. První z nich rozhodl nedělní druhý zápas právě probíhající série v prodloužení. Anaheim tedy i díky němu splnil cíl, s nímž mířil před uplynulým víkendem na soupeřův led. Doma se jistě jeho hráči pokusí využít po delší době i nějakou přesilovou hru. Opět mezi nimi nebude útočník Kunitz.

Detroit byl během základní části sezóny skvělý především na vlastním ledě. Potvrdil to i v prvním kole play off, ale hned v tom druhém na začátku narazil. Přesto v šesti domácích zápasech v prvních dvou kolech soupeře vždy jednoznačně přestřílel. Fanoušci byli tudíž velmi rozpačití z toho, co jejich hráči předvedli v útočné snaze na začátku této série. První utkání Detroit vyhrál ještě díky šťastným gólům, ale ze druhého již odešel jako poražený celek. Trenér mohl být spokojen pouze s neprostupností obrany v oslabení a produktivními přesilovkami. V sestavě mu opětovně chyběl důležitý obránce Schneider. Z útoku Detroitu by se měl dnes odporoučet Calder, který se zatím jako posila pro play off neosvědčil a dostával čím dál méně prostoru. Útok narušitelů by měl naopak doplnit Kopecký, který nastoupil k utkání naposledy před pěti měsíci.

Bookmakeři bwin předpokládají, že se domácí hokejisté vrátí v dobré náladě a ujmou se vedení v sérii. Na výhru Anaheimu vypsali kurs 1,95 . Kačeři byli na ledě soupeře nečekaně aktivní a doma se budou chtít jistě prezentovat stejně. Hosté navíc ví, že ve vzájemných zápasech této základní části sezóny hrálo domácí prostředí jednoznačně prim. Přesto si lze vsadit i na vítězství Detroitu v kursu 3,05 .

Reklama