Hlavní obsah

Druhé kolo očima Luďka Zelenky

Ani jeden z hostujících týmů by neměl uspět na hřištích svých soupeřů ve druhém kole Gambrinus ligy. Myslí si to brněnský útočník Luděk Zelenka, který pro Eurotip.cz okomentoval fotbalový víkend.

Článek

Cenným vítězstvím v Českých Budějovicích odstartovali fotbalisté Liberce cestu za obhajobou loňského titulu. Dnes se poprvé v sezoně představí na svém stadionu, kde přivítají Ostravu. "Liberec v Budějovicích pro mě trochu překvapivě v pohodě vyhrál, Ostrava hrála se Slavií poměrně dobře... Bude to těžký, ale tipoval bych kříž," tipuje překvapení na úkor mistra Luděk Zelenka.

Také druhým z týmů, které si dělají zálusk na titul, odstartoval nový ročník vítězstvím. Mladé Boleslavi se v posledních dnech daří a svou formu se pokusí prodat i na hřišti Slovácka. "Boleslav postoupila do třetího předkola Ligy mistrů. Nemyslím si, že by měli být fyzicky unavený, ale v těch hlavách to přeci jen mít budou. Já jsem takovýhle zápasy hrál a vím, že přeci jenom ligovej zápas nemá zas takovou důležitost. Slovácko vyhrálo ve Zlíně a myslím, že by mohlo Boleslav i porazit. Bude to otevřenej zápas, možná bych tady taky tipoval remízu, Boleslav by ale neměla vyhrát," tvrdí útočník.

Stejně jako v posledních letech, i letos si pražská Slavia odvezla body ze hřiště Baníku. Po úvodní výhře 2:0 si sešívaní brousí zuby na Teplice. "Slavia mě v Ostravě celkem příjemně překvapila, naopak Teplice v prvním zápase nehrály nic moc, řekl bych. Ještě jsem se doslechl, že nebude hrát Tomáš Hunal, že je zraněnej, takže tady bych dal jedničku," říká hráč Brna. "Mám tam kamarády, takže vím, jaká tam ta situace je. Ale o tom, jestli ty peníze dostali nebo nedostali, na hřišti nepřemýšlejí, takže by to na jejich výkon nemělo mít vliv", dodává útočník.

Další nerozhodný výsledek by se podle něj mohl urodit v utkání Olomouc - České Budějovice. "Těžkej zápas. Přiznám se, že od Olomouce letos moc nečekám, překvapilo mě, že v Mladý Boleslavi dlouho sahali po bodu. Naopak u Budějek jsem si říkal, že by mohli proti Liberci něco uhrát a prohráli... my máme Budějovice ve třetím kole, takže doufám, že v Olomouci něco udělají a v tom třetím kole nebudou dole, bez bodu. Jak říkám, je to těžkej zápas, podle mě by tu mohla bejt remíza," tipuje autor 81 ligových gólů.

Brno, za které Luděk Zelenka nastupuje, uhrálo v Teplicích bod za remízu 0:0, útočník ale nebyl s výkonem svého týmu spokojen. "My jsme hráli v Teplicích špatně, takže se jednoznačně musíme herně zvednout. Zlín se bude znovu spoléhat na vysoký hráče a na standardní situace, na svým stadionu to s náma vždycky nějak ukopal, venku jsou ale slabší. Tady si nikdo nepřipouští nic jinýho než vítězství, věřím tomu, že vyhrajeme," tipuje úspěch Brna Zelenka.

Dalším městem, kde by se podle něj měli radovat domácí, je Most, který na svém stadionu přivítá Příbram. "Vedle Olomouce letos moc nevěřím ani Příbrami. Teď jsem ji moc nesledoval, vím jen, že uhrála remízu s Plzní... Těžko říct, tipoval bych ale tady jedničku," tvrdí hráč.

Ani v Kladně by podle Luďka Zelenky neměli hosté uspět. Domácí nováček ligy bude chtít proti Jablonci navázat na nečekanou remízu z Letné."Nevím, jestli to bylo tím, že hráli dobře, nebo tím, že Sparta hrála špatně, Kladno mě ale překvapilo, že tam udělali bod. U nováčků je to vždycky složitý, myslím si ale, že jsou dobře připravený, tady bych tipoval neprohru Kladna.

Letenští fotbalisté vykročili do nové sezony špatnou nohou. Posílená Sparta hned na úvod klopýtla; zklamaný pražský tým se to v pondělní dohrávce pokusí odčinit v Plzni. "Sparta tím, že neporazila Kladno, má trochu nůž na krku. Odstartovala s lehčím soupeřem, takže se počítalo s bodama a po tom, co Kladno neporazili a ani mu nedali gól, musí v Plzni jednoznačně vyhrát. Ale já vím, že když na to není psychická síla, tak se to těžko láme. Myslím, že nevyhraje ani proti Plzni, takže tipuju remízu," uzavírá útočník.

Reklama