Hlavní obsah

Everton přivítá Aston Villu

Velice zajímavý souboj nabízí páté kolo FA Cupu, v němž se střetnou ve formě hrající celky Evertonu a Aston Villy. Domácí prohráli v posledních dvanácti utkáních pouze jedenkrát a Villans si drží dokonce sérii šestnácti zápasů bez prohry.

Článek

Domácí mají za sebou nesmírně těžkou sérii zápasů. Ve druhé polovině ledna Toffees remizovali na Anfield Road 1:1 a následně stejný výsledek vybojovali před vlastním publikem proti Arsenalu, když o výhru přišli až v poslední minutě utkání. Na Old Trafford proti United Everton prohrál, když jedinou branku inkasoval z pokutového kopu od Ronalda. Minulý týden přivítali svěřenci trenéra Moyese Bolton a zvítězili jasně 3:0.

„Everton mě hodně zaujal. Jsou cílevědomí a prezentují se dlouhodobě vyrovnanými výkony. Našli si cestičku k úspěchu, i když měli problémy se sestavou, čehož si cením,“ říká na adresu soupeře trenér Villans Martin O´Neill.

Dvě trefy proti Boltonu obstarala velká posila Jo, která v liverpoolském celku hostuje z Manchesteru City. 21letý střelec ale letos už v FA Cupu za City nastoupil, tudíž bude muset sledovat zápas pouze z tribuny. Kvůli problému s kolenními vazy si nezahraje ani jihoafrický záložník Steven Pienaar, naopak do sestavy by se mohl vrátit Marouane Fellaini. Belgický talent nenastoupil k odvetě 4. kola proti Liverpoolu, kterou Everton vyhrál 1:0, ale dnes už by po problému se zády mohl být připraven naskočit.

„FA Cup je speciální soutěž, ale ne tak výjimečná jako Premier league. Doposud se nám v této soutěži tolik nedařilo a tentokrát to chceme změnit. Je to dobrá šance, jak udělat fanouškům radost,“ dodává domácí kouč David Moyes.

Aston Villa v Premier league doslova válí a i díky poslední výhře 2:0 v Blackburnu ji patří výborná třetí příčka. Nyní ale před Villans stojí tři těžká střetnutí. Dnes s Evertonem, ve středu s CSKA Moskva a příští sobotu šlágr s Chelsea.

„Tento týden bude opravdu náročný. Celý kádr bude muset odvést svůj díl práce a všichni dostanou příležitost. FA Cup je fantastická soutěž a takhle daleko jsme se už dlouho neprobojovali, ale Premier league stále zůstává naší hlavní prioritou,“ říká lodivod hostí O´Neill, kterému sestavování základní jedenáctky komplikují zranění Barryho, Cuellara a Nigela Reo-Cokera. Fit by naopak měl být obránce Luke Young.

Na výhru Evertonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.40. Na úspěch Aston Villy si můžete vsadit v kursu 2.70 a na remízu je kurs 3.20.

Reklama