Hlavní obsah

Everton přivítá zachraňující se Charlton

Dva zápasy nabídne nedělní program Premier League. Jedním z nich bude souboj Evertonu s Charltonem, který uvidí diváci v Goodison Parku. Domácí patří mezi nejlepší celky soutěže, hosté jsou sice stále na sestupové příčce, ale poslední výsledky naznačují rázné zlepšení.

Foto: (AP Photo/Paul Connors)

Tim Howard - brankář Evertonu.

Článek

Toffees vstoupili do letošní sezony velmi dobře, ale poté je postihla menší krize a momentálně jsou v tabulce na 6. příčce. Před reprezentační přestávkou si na své konto připsali cenný skalp - na domácím hřišti porazili Arsenal Londýn brankou Andyho Johnsona z 90. minuty. Poté už tak úspěšní nebyli, ale přesto s prázdnou ze hřiště neodešli - 1:1 remizovali s Aston Villou. Před týdnem doma potvrdili svou domácí sílu vítězstvím 4:1 s Fulhamem. Na Velikonoční pondělí hráli svěřenci Davida Moyese v Boltonu a jak už to bývá zvykem u venkovních zápasů - remizovali 1:1. Tím si udrželi na Wanderers ztrátu tří bodů a stále se tak perou o příčky zajišťující v příští sezoně evropské poháry. „Sledoval jsem v týdnu zápasy evropských pohárů a bylo by skvělé, kdyby jsme se jich za rok účastnili znovu,“ konstatoval manažer Toffees, který dnes bude postrádat Jamese Vaughana a Victora Anichebeho, zatímco start Manuela Fernandese je s otazníkem.

Charlton letos prožívá vůbec nejhorší sezonu od roku 2000, kdy do Premier leauge postoupil. Po 33 kolech má na svém kontě pouhých 32 bodů - horší už jsou jen Watford a West Ham. V novém roce uspěli Addicks nejprve v Portsmouthu a v Boltonu. Poté jim vyšel zápas s West Hamem, což Pardewovi svěřence nastartovalo ke skvělým březnovým výkonům. Nejdříve remizovali ve Watfordu a poté doma porazili Newcastle i Wigan. Tuto formu potvrdili i v prvním dubnovém zápase - bod si přivezli z horké půdy Manchesteru City. Bezbrankově hráli i ve vloženém velikonočním kole doma s Readingem a prodloužili tím sérii zápasů bez porážky už na číslo 6. Dnes nebude mít Charlton výhodu domácího prostředí a Modrý Liverpool bude jistě velmi silným soupeřem. „Bude to velmi důležitý zápas. Musíme přežít úvodních 25 minut, což je klíčové. Everton bojuje o poháry, navíc hrajeme mimo domov a očekávám tak velmi obtížný zápas,“ řekl trenér Pardew. Ten se dnes bude muset obejít bez důležitých Hermanna Hreidarssona a Marcuse Benta. Start Jerome Thomase je nejistý. Fit jsou už naopak Madjid Boughera a Jimmy Floyd Hasselbaink.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem v dnešním zápase domácí - na jejich vítězství si můžete vsadit s kursem 1.65. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.40. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 5.00 rovných.

Reklama