Hlavní obsah

Finští mladíci v Liberci

, 31. srpna 2006

Tři měsíce a deset dní čekali čeští hokejoví reprezentanti na další příležitost, aby mohli sehrát další zápas v národních dresech. Právě dnes začíná první díl série turnajů Euro Hockey Tour. Čeští reprezentanti mají již tradičně na přelomu srpna a září výhodu domácího ledu a dnes se střetnou s Finskem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Svoboda zasahuje proti střele Fina Luttinena.

Článek

České mužstvo se sešlo v Liberci během neděle a pondělí. Zdravotní problémy tentokrát postihly nejen některé nominované hráče ale i trenéra Hadamczika. Ten se ovšem za hráči na střídačce po zánětu žil objeví. Na turnaj nominoval hráče z domácí soutěže i ty, kteří odehrají sezónu v zahraničních evropských klubech. Oželet naopak musel mladíky, kteří míří do zámořské NHL. Dnes vyšle na led mimo jiné i šest hráčů, kteří pod jeho vedením v květnu získali stříbrné medaile na mistrovství světa v Rize. Patří mezi ně i brankář Hnilička.

Trenér Finů Westerlund naopak přivezl tým, v němž se nachází pouze hráči z finské ligy. Na mistrovství světa z nich hrál pouze Rita. Hned dvanáct hráčů okusí reprezentační dres vůbec poprvé. Budou mít tedy výraznou motivaci se před trenérem předvést, aby byli vybrání i na další turnaj EHT, kde naopak Finové obvykle nastupují v nejsilnější možné sestavě, protože se koná v jejich zemi.

Bookmakeři společnosti bwin ovšem výrazně omlazenému a nezkušenému mužstvu v prvním zápase nové sezóny nevěří. Vypsali na něj kurs 3,65. Český tým touží po delší době po skutečném úspěchu na domacím turnaji. K tomu by potřeboval zahájit Česká pojišťovna cup výhrou. Vsadit si na ni můžete v kursu 1,7.

Reklama