Hlavní obsah

Frankfurt přivítá v předehrávce Dortmund

Tradiční páteční bundesligová předehrávka se dnes odehraje ve Frankfurtu, kde domácí Eintracht změří síly s Dortmundem. Soupeře dělí v tabulce osmibodový rozdíl, a i díky tomu jsou mírným favoritem domácí.

Článek

Vstup do jarní části sezony měl Frankfurt parádní, ale v poslední době ztratil hned několik důležitých bodů. Nejprve svěřenci trenéra Friedhelma Funkela prohráli překvapivě doma s Norimberkem, následně v Hannoveru a minulý týden nezvládli ani domácí souboj s Bayernem Mnichov. Díky těmto výsledkům ztrácí Eintracht na pátý Stuttgart šest bodů, což není pět kol před koncem zrovna málo.

Dnes se může Eintracht vrátit do boje o pohárovou Evropu. „Dortmund má velmi zkušené hráče, kteří mají velký potenciál. To dokázali v sobotním pohárovém finále proti Bayernu ukázat. Ale naši chlapci se cítí velmi dobře a chtějí v pátek vyhrát,“ konstatoval kouč Funkel, který se musí obejít bez dlouhodobě zraněného Christopha Preusse, a start Sotiriose Kyrgiakose je nejistý.

Jak už bylo zmíněno, Dortmund je na tom z pohledu na tabulku hůře než domácí. Rovněž v poslední době si nevede nejlépe; nejdříve podlehl výsledkem 0:5 Bayernu a poté prohrál i doma s Hannoverem. O uplynulém víkendu se navíc svěřenci Thomase Dolla zúčastnili finále německého poháru a mohli tak Mnichovanům vrátit hrozivou porážku. Po dobrém výkonu však podlehli v prodloužení a zhatili tak své letošní šance na zisk trofeje.

Naopak Borussia se stále musí strachovat o udržení, sedmibodový náskok na momentálně sestupivší Roztok sice není špatný, ale stále nemají vyhráno. „Když se budeme dostatečně soustředit, tak zvládneme v pohodě udržení v soutěži,“ říká zkušený obránce Dede. V sestavě hostí se jistě neobjeví Kehl s Amedickem.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání výrazného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.25. Kurs na remízu má hodnotu 3.15 a na vítězství Dortmundu si můžete vsadit v kursu 2.95.

Reklama