Hlavní obsah

Indianu čeká domácí premiéra proti New Orleans

Dva týmy, které do nové sezony vykročily vítězně, se dnes utkají v Indianě. Domácí Pacers poměří síly s New Orleans.

Článek

Hosté chtějí letos navázat na minulou sezonu, kterou odehráli nad očekávání dobře. Po odchodu Barona Davise a vzhledem ke zranění Jamala Mashburna totiž v ročníku 2004/2005 skončili s mizernou bilancí 18-64. Jejich jedinou šancí bylo vychovat si nové hráče, kteří si povedou lépe. A podařilo se, především díky jednomu hráči. Nováček Chris Paul, čtyřka loňského draftu, se hned v prvním roce profesionální kariéry uvedl skvěle a spolu s Davidem Westem vytvořil dvojici, které dotáhla Hornets k bilanci 38-44. Tým se před novou sezonou navíc posílil o dva důležité hráče - veterána pod košem Browna nahradil Tyson Chandler z Chicaga a z Indiany přišel srbský ostrostřelec Stojakovič. S pozměněnou sestavou se letos poprvé představil na palubovce Bostonu. Přestože hosté trefili jen 18 z 33 trestných hodů, dokázali zvítězit 91-87; hráčem zápasu byl už zmiňovaný Paul, který si vedle 20 bodů připsal ještě sedm doskoků a deset asistencí.

Indiana se na rozdíl od New Orleans loni do play off dostala; sezona ale pro ni skončila za pár dní, už v prvním kole totiž nestačila na New Jersey. Do nového ročníku vstoupili Pacers bez větších změn. Zpátky z Atlanty se vrátilo jen křídlo Al Harrington a novou posilou je Marquie Daniels, bývalý hráč Dallasu. Základní sestava se tak téměř neliší od té v minulých letech, která se pravidelně účastní vyřazovacích bojů. Uspět chtějí Pacers pochopitelně i letos a vykročili k tomu správnou nohou - na palubovce Charlotte svedli vyrovnaný boj s domácími Bobcats, které nakonec porazili 106-99.

Uspět by měla Indiana i dnes, alespoň podle bookmakerů. Ti domácí považují za favorita, na kterého vypsali kurs 1.50 a handicap 4 body. Myslíte si, že Hornets úspěch z Bostonu zopakují a znovu vyhrají? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.65.

Reklama