Hlavní obsah

Jihlava má stále šanci na postup

Ve hře o postup do Gambrinus ligy je kromě dvojice HFK Olomouc - Bohemians Praha stále i mužstvo Jihlavy. Jeho šance je reálná, ale velmi nepravděpodobná; k tomuto skutku by musel dnešní vzájemný duel jihlavských konkurentů skončit remízou a oba celky v posledním kole prohrát, zatímco klub z Vysočiny dvakrát zvítězit. Dnes v Sokolově to ale bude mít hodně těžké.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Bez starostí dohrává konec sezony mužstvo Sokolova. Klub, který loni koupil druhou ligu od Pardubic je v tabulce až překvapivě vysoko - momentálně šestý. Toto umístění ale ještě může do konce sezony zlepšit a nakonec skončit i před svým dnešním soupeřem. Sokolovu se v poslední době daří - neprohrál šest zápasů v řadě. Před týdnem dokonce šokoval celou fotbalovou veřejnost vítězstvím v Ďolíčku s pražskými Bohemians. Dnes mají šanci obrat o body opět celek, který patří mezi elitu druhé ligy a určitě se o ně svěřenci trenéra Pulpita porvou.

Bojovat budou i pro svého kouče, který se dnešním zápasem loučí se sokolovskými fanoušky, jelikož odchází za svou první prvoligovou štací do Olomouce. „Celou tu dobu jsem přesvědčoval, že na to opravdu mám. Nikdy jsem jako hráč nehrál ligové soutěže, tak jsem to měl jako trenér o něco složitější. Ale vsadil jsem na pracovitost a tvrdý trénink. Fotbalu jsem oddaný a vyžaduji profesionalitu,“ řekl velice impulsivní kouč, který vystudoval právnickou fakultu na Univerzitě Karlově.

Na druhé straně hřiště dnes budou stát jihlavští fotbalisté, kteří letos vyhlásili útok na návrat do Gambrinus ligy a začátek sezony to opravdu naznačoval. Ale jejich kouzlo se pomalu, ale jistě vytrácelo. Vypadli z poháru ČMFS a v ligové soutěži nestačili hned na několik soupeřů. Ještě na podzim se sice probudili, ale na jaře si dali v tomto faktu repete. V poslední době nehrají špatně, ale jejich klopýtnutí jsou dosti pravidelná, což jejich ambice na postup výrazně snižuje. Poslední takové zaváhání zaznamenali před 14 dny, kdy doma nestačili na rezervu Olomouce, se kterou pouze remizovali.

Chuť si svěřenci trenéra Milana Bokši alespoň trochu spravili minulý týden remízou v Opavě, odkaď se body nevozí zrovna pravidelně. „Nemá smysl si namlouvat, že poslední výsledky neměly dopad do myslí hráčů. Přesto věřím, že je mužstvo schopné závěrečné dva zápasy zvládnout a třeba v nich i naplno bodovat,“ řekl trenér Jihlavy, který má dnes k dispozici kompletní kádr až na dlouhodobě zraněné Rzeszota a Malínka.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů favorita. Na domácí vypsali experti bwin kurs 2.35. Myslíte si, že Jihlava dokáže na půdě Sokolova uhrát bod? Jestliže ano, pak je kurs 3.00 na remízu nabízen právě pro vás. Vidíte-li šance hostů ještě optimističtěji, poté využijte sázky na jejich vítězství s kursem 2.70.

Reklama