Hlavní obsah

Kansas hostí Chicago

Kansas se momentálně nachází na předposlední šesté příčce východní konference nejvyšší fotbalové soutěže ve Spojných státech. Na jeho půdu zajíždí Chicago, kterému ve stejné konferenci patří příčka třetí. Hosté však mají na svého soupeře náskok pouhé čtyři body.

Foto: AP PHOTO/Dick Whipple

Hráč Kansasu Claudio Lopez obehrává obránce DC United Gonzala Martineze.

Článek

Celek Kansasu si v poslední době nevede vůbec špatně. Po prohře s Columbusem hráli Wizards v Torontu bez branek, ale následně dokázali porazit nejtěsnějším možným rozdílem Real Salt Lake. Poté domácí znovu remizovali, tentokrát v Dallasu. Tři body si připsali hned vzápětí proti New Yorku, který porazili 2:1.

Naposled City remizovalo 3:3 v divokém utkání s Columbusem. Poslední branku vstřelil v 75. minutě Josh Wolff, který do Kansasu přišel teprve na konci června z německého Mnichova 1860. „Josh je typ hráče, kterého jsme už delší dobu hledali. Je zkušený, rychlý a výborně hraje pozičně. Nastoupil jenom na 45 minut a už dokázal skórovat,“ okomentoval výkon 31letého útočníka trenér Curt Onaflo. Ten by dnes v noci jistě rád navázal na měsíc duben, kdy jeho svěřenci vyhráli v Chicagu 1:0.

Chicago se může za poslední měsíc pyšnit titulem remízový král. V závěru června hosté remizovali 0:0 se slabým San Jose a následně hráli 2:2 v Columbusu, když neudrželi slibné vedení. Proti Torontu už Reds bodovali naplno, ale dlouho to tak nevypadalo. O jejich výhře rozhodl až v závěru záložník Thorrington.

Svou třetí remízu z posledních čtyř utkání si Fire připsalo před týdnem proti Realu Salt Lake. „Je to zklamání. Prvních 45 minut jsme promrhali. Ve druhém poločase jsme hráli to, co jsme potřebovali. Vytvořili jsme si šance, ale bohužel nedokázali skórovat,“ dodal trenér Denis Hamlett, který by měl co nevidět ve svém týmu přivítat výraznou posilu. V dresu Chicaga by si měl zahrát 36letý bývalý forvard Fulhamu Brian McBride.

Na vítězství Kansasu určili bookmakeři kurs 2.30. Pokud více věříte Chicagu, vsaďte si na jeho výhru v kursu 2.75. Na remízu vypsala sázková kancelář bwin obligátní kurs 3.25.

Reklama