Hlavní obsah

Kladno chce do desítky, Slavia touží po šestce

, 5. ledna 2007

Páteční osmatřicáté kolo české hokejové extraligy se vyhne pouze jihu republiky. Na západě uvidí Plzeň zápas týmů z konce tabulky a Karlovy Vary zase snahu o prodloužení pěkné domácí série. V Praze bude čelit brankář Hnilička jako host hráčům bývalého zaměstnavatele. Zlín hostí jihočeský klub. Kladno se na vlastním ledě pokusí prodrat do první desítky výhrou nad Slavií.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Domácí celek se pod klíčovou pozicí v tabulce nachází především kvůli tomu, že nevozí body z cizích kluzišť, což charakteristicky dokomunetoval i jeho úterní debakl. V tomto směru je Kladno dokonce druhé nejhorší v celé lize. Tím více ho bolí každá domácí ztráta, která ho potkala naposledy na konci kalendářního roku, kdy šťastně vyhrálo alespoň v prodloužení. Hostování v týmu prodloužil zkušený útočník a mistr světa Bělohlav a dále též mladý obránce J. Mrázek. Kladno nastřílelo dosud v soutěži nevjvyšší počet gólů a daří se mu zejména v přesilovkách. Do sestavy by se mu měl vrátit Havel.

Slavia po katastrofickém startu sezóny zmenšuje čím dál více bodovou ztrátu a nyní se již tlačí mezi prvních šest týmů, které nebudou nuceny hrát předkolo play off. Pět z posledních šesti zápasů odehrála na vlastním ledě a prohrála z nich jediný. Zároveň je zajímavé, že v celkovém pořadí Slavia vede tabulku redukovanou na venkovní zápasy, i když v prosinci se jí v nich dařilo pouze napůl. Mužstvo nastřílelo po dnešním soupeři druhý nejvyšší počet gólů v lize a především zapracovalo na obraně, kterou po příchodu výrazně podporuje brankář Svoboda. V sestavě by se měl objevit Vondrka, který prodloužil smlouvu.

Bookmakeři bwin příliš nedbají na fakt, že ve vzájemných zápasech v minulých třech sezónách hrálo dominantní roli domácí prostředí a favorizují mírně hostující celek. Na Kladno vypsali kurs 2,6. Hosté skutečně na ledě dnešního soupeře nevyhráli již čtyři roky. Dnes si lze na Slavii vsadit v kursu 2,2.

Reklama