Hlavní obsah

Liverpool hostí ve šlágru Chelsea

Po včerejších osmi utkáních 24. kola má anglická Premier league na programu zbývající dva duely. Po souboji Newcastlu se Sunderlandem nabídne to nejpikantnější na konec. Liverpool si to s Chelsea rozdá o druhé místo v tabulce, které po výhře nad Evertonem vládne Manchester United už s náskokem pěti bodů.

Článek

Reds rozhodně neprožívají nejzdařilejší období sezony, když v roce 2009 stále čekají na plný bodový zisk. V závěru minulého roku svěřenci trenéra Beniteze zdolali s velkým přehledem Bolton a Newcastle, ale následně hráli na půdě Stoku pouze 0:0 a remízou skončily i souboje s Evertonem a ve středu ve Wiganu (1:1). Tam se Liverpool dostal před poločasem díky trefě Benayouna do vedení, o které přišel až v závěru, kdy srovnal z penalty útočník Mido.

Domácím se však proti zbývajícím týmům z Velké čtyřky poměrně daří. Důkazem toho je výhra nad United, remíza na půdě Arsenalu a především vítězství 1:0 na Stamford Bridge. „Proti nejlepším celkům nehrajeme špatně a lidé by neměli zapomenout na výhru s Chelsea. Doufejme, že na tyto výsledky dokážeme navázat i v druhé polovině sezony,“ říká záložník Alonso, který by se spolu s Dirkem Kuytem a Albertem Rierou měl vrátit do základní sestavy. V té nebudou chybět ani Steven Gerrard či Fernando Torres, ale zřejmě opět pouze mezi náhradníky zůstane Robbie Keane.

Chelsea doposud prohrála tři utkání – s Liverpoolem, Arsenalem a v polovině ledna také s obhájcem prvenství z Manchesteru. V duelu s nováčkem ze Stoku se zdálo, že Blues znovu doma znovu ztratí body, ale na branku Delapa dokázali v posledních minutách utkání odpovědět Belletti a Lampard, čímž stanovili konečné skóre 2:1. Londýnský celek pokračoval na vítězné vlně i ve středečním vloženém kole, v němž si hlavně díky dvěma brankám Kaloua poradil s Middlesbrough.

Reds v domácím prostředí z posledních pěti utkání zvítězili pouze jednou, hosté však na Anfiedl Road přijíždějí s respektem. „Proti Liverpoolu to není nikdy snadné. Já jsem na Stamford Bridge ztratil 14 bodů a nejsem špatný trenér. To se v Premier league stává a Beniteze si velice vážím. V posledních čtyřech nebo pěti utkáních jsme se hodně zlepšili a hráči dávají do hry také více srdíčka,“ konstatuje trenér Scolari.

Ten se bude muset obejít bez portugalského obránce Ricarda Carvalha, kterého trápí kolenní vazy, ale dobrou zprávou je zdravotní stav Salomona Kaloua, který je po drobném problému připraven naskočit do hry. Na listině zraněných však nadále zůstávají Michael Essien a Joe Cole.

Podle sázkové kanceláře bwin je s kursem na výhru 2.30 mírným favoritem domácí Liverpool. Na vítězství Chelsea poté bookmakeři určili kurs 2.90 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama