Hlavní obsah

Lvíčata si chtějí spravit chuť v souboji s trpaslíkem

Nejen reprezentačnímu „A“ týmu, ale ani jednadvacítce se v poslední době příliš nedaří. Tento fakt „lvíčata“ potvrdila před pár dny v Arménii, kde uhrála pouze remízu 1:1. Dnes je čeká další slabší soupeř, Lichtenštejnsko.

Článek

Jsou tomu tři měsíce, kdy čeští reprezentanti do 21 let neuspěli na mistrovství Evropy v Nizozemsku, když nedokázali postoupit ze skupiny. To však už není realita, ta odstartovala v sobotu v Arménii, kde nově složený výběr vstoupil do kvalifikace o ME 2009. Vstup to nebyl vůbec povedený, Lavičkův tým totiž pouze remizoval, když dokonce prohrával a na konečných 1:1 vyrovnával Pekhart. „Cíl jsme měli jiný než byl konečný výsledek, ale stál proti nám houževnatý soupeř. Čekali jsme náročný zápas a skutečnost se na hřišti jednoznačně potvrdila. Domácí byli houževnatí, navíc se hrálo v extrémních podmínkách. Ale to není výmluva, jen konstatování faktu,“ řekl po utkání v Arménii, kde panovala 36stupňová horka, nový trenér mladíků Vítězslav Lavička.

Jeho výběr má dnes šanci na reparát proti Lichtenštejnsku. „Efektivitu musíme každopádně zvýšit,“ říká jasně Lavička. „Myslet si, že automaticky nastřílíme spoustu branek, je trochu zavádějící, i když se před podobnými zápasy takto všeobecně uvažuje. Ale Lichtenštejnsko v úvodních zápasech naznačilo své možnosti a vyslalo k nám varování,“ upozorňuje kouč, jehož výběr po utkání s Arménií opustili zranění František Rajtoral a Radim Řezník, jenž nahradil teplický Antonín Rosa.

Lichtenštejnsko je sice malá země na pomezí Švýcarska a Rakouska, ale fotbal je zde velmi populární. Klubovou kopanou zde prezentuje tradiční mužstvo z hlavního města Vaduzu, které hraje švýcarskou ligu a každoročně se účastní evropských pohárů. Ale i reprezentace se už postarala o nějaké ty úspěchy. Samozřejmě, že pouze v jednotlivých utkáních kvalifikace, neboť na závěrečný turnaj, ať už to je MS nebo ME, se tento stát nikdy neprobojoval. Dobrou kvalitu zdejší kopané potvrzuje i jedenadvacítka, jenž v květnu v úvodním kvalifikačním duelu podlehla 0:1 v Arménii. Velmi dobrý výkon ale především podala v uplynulém víkendu, kdy nebyla daleko od senzace, když prohrála s Tureckem po velkém boji v poměru 2:3.

I přes to jsou podle bookmakerů společnosti bwin jasným favoritem utkání čeští mladíci. Jste-li stejného názoru, potom si na ně vsaďte - kurs je 1.05. Remízu si můžete vsadit s kursem 9.00 rovných a na vítězství hostů nabízí světová jednička kurs 21.00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články