Hlavní obsah

Malisse je zpět v plné síle

Necelý půl milión dolarů je ve hře na jednom z úvodních tenisových podniků roku v Indickém Chennai. Co největší kus z této částky chce ukrojit ruský tenista Michail Južnyj, který změří ve čtvrtfinále síly s Xavierem Malisse.

Článek

Ruský tenista má za sebou povedený rok, do kterého startoval z 24. příčky žebříčku a v létě dokonce nakoukl do nejlepší desítky. Konec sezony mu však nevyšel a do té nové tak startuje jako devatenáctý hráč světa. K tomu mu pomohl triumf v Rotterdamu a finálové účasti v Dubaji a Mnichově. Do semifinále se navíc probojoval v Amersfoortu, Petrohradu a Záhřebu.

Letos má však Južnyj ještě vyšší cíle, když by se chtěl dostat a hlavně udržet mezi elitní desítkou. Pracovat na tom začal nyní v Chennai, kde si na úvod turnaje poradil hladce s Jiřím Vaňkem. Ve druhém kole narazil na silnější odpor, jelikož Edouard Roger-Vasselin mu vzdoroval hodinu a 48 minut, když Južnyj nakonec vyhrál po setech 7-5, 1-6 a 6-2. Francouzského tenistu musí ještě teď mrzet především úvodní set, ve kterém vedl už 5-0, ale Južnyj následně dokázal vyhrát sedm her v řadě.

Podobný kousek by jistě dnes nechtěl dokazovat proti Xavieru Malisse, který loni zažil tragickou sezonu. Vypadl dokonce z Top 100, i když rok 2007 startoval jako 37. hráč světového žebříčku. Nebylo to však z výkonnostních důvodů, nýbrž kvůli zraněním zápěstí a kolene, která léčil velmi dlouho a na kurtech se kromě US Open objevil pouze na začátku sezony. Během této doby však dokázal, jakým je hráčem, jelikož dokázal vyhrát dvouhru i čtyřhru v Chennai a Delray Beach.

Na probíhajícím turnaji tak obhajuje loňské vítězství, což dokazuje velmi dobrými výkony. V úvodním kole přešel hladce ve dvou setech přes Gillese Mullera, a stejně tak si následně poradil i s Jurgenem Melzerem. „Všechno šlo dobře, můj servis, můj forhend, cítil jsem se na kurtu náramně. Jsem si však jistý, že mohu hrát ještě lépe,“ konstatoval Belgičan po posledním zápase.

Myslíte si, že na své výsledky dnes Malisse naváže, pak si něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.70. Jste-li názoru, že vítězství naopak strhne na svou stranu Rus Južnyj, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 1.91.

Reklama