Hlavní obsah

Manchester City přivítá Portsmouth

Rozhodně pikantní náboj slibuje duel dvou celků z horní poloviny tabulky Premier league. Manchester City se nachází na osmé příčce a jeho teoretická naděje na postup do Poháru UEFA stále žije. Portsmouth pokukuje dokonce po páté příčce Evertonu, na který ztrácí 4 body.

Článek

Citizens se v posledních týdnech příliš nevedlo, když v polovině března jenom remizovali na půdě slabého Boltonu a následně nestačili na Birmingham a londýnskou Chelsea. Důležité tři body však Blues vydřeli na hřišti Sunderlandu, kde minulý týden díky brance Dariuse Vassella z 87. minuty porazili 2:1.

I přes poslední výhru však trenér Eriksson nemá úplně jistou půdu pod nohama. Vlastník klubu z Manchesteru není s aktuální formou týmu příliš spokojen a na dnešní střetnutí se přijede osobně podívat. „Nejsem spokojen s výkony mužstva především v druhé polovině sezony,“ dodává Thaksin Shinawatra, jehož klub od Vánoc klesl z čtvrté příčky na osmou a z 16 utkání vyhrál pouhé 4. Na druhou stranu zůstává švédský lodivod oblíbenou personou v Manchesteru a chybí mu pouhý bod k přepsání klubového rekordu v počtu získaných bodů v jedné sezoně.

Ještě na podzim nasázel útočník domácích Benjani za Portsmouth 12 branek, ale dnes stojí na druhé straně barikády. Na marodce City zůstávají obránci Micah Richards (koleno) a Nedum Onuoha (rameno). Do tréninku se naopak zapojil brankář Joe Hart, ale otazník visí nad startem mladého forvarda Daniela Sturridge.

„Je to dlouhá náročná sezona bez přestávky a my máme relativně mladý tým. Portsmouth prožívá dobrou sezonu a budou zde chtít vyhrát. Pokud však pomýšlíme nad pohárovou Evropou, musíme 3 body získat my,“ dodává kouč Eriksson.

Hosté se aktuálně prezentují rozhodně lepší formou nežli Citizens a dokazují to hlavně výsledkově. Z posledních šesti utkání dokázali zvítězit čtyřikrát. Naposled však finalista letošního ročníku FA Cupu na domácí půdě jenom remizoval s Newcastlem 0:0.

Do sestavy Pompey se vrací po zraněních dvojice záložníků John Utaka a Lassana Diarra a také český útočník Milan Baroš. Ten by se měl objevit v základní sestavě po boku v parádní formě hrajícího Jermaina Defoa. Ani drobné nachlazení nezabrání ve startu obránce Glena Johnsona, avšak Niko Kranjcar možná zůstane odpočívat pouze na lavičce náhradníků.

V souboji celků, které od sebe dělí jenom sedmá Aston Villa, věří bookmakeři více domácímu Manchesteru City s kursem na výhru 2.15. Na vítězství hostů z Portsmouthu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.15 a stejný kurs využijete i při sázce na nerozhodný výsledek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.