Hlavní obsah

Mladou Boleslav čeká souboj s tápajícím Třincem

Přesto, že zítra čeká českou reprezentaci zápas v Německu, Mladá Boleslav dnes sehraje soutěžní utkání. V rámci 4. kola Poháru ČMFS se představí v Třinci, který je aktuálně posledním týmem druholigové tabulky.

Článek

Středočeši nevstoupili do nové sezony vůbec dobře, ale po změně trenéra se jim začalo dařit. Svěřenci Zdeňka Šťastného dokonce postoupili do základní skupiny Poháru UEFA, když na penalty uspěli v italském Palermu. Následný los rozhodl o tom, že do města automobilů přijede španělský Villarreal a také AEK Atény. Zbylé dva zápasy odehrají Škodováci v Leverkusenu, respektive Elfsborgu.

Dnes je čeká také pohár, ale pouze domácí. Do Třince však jede Boleslav opět vyhrát i proto, že v Gambrinus lize není stále tam, kde bych chtěla a v konečném zúčtování ji právě Pohár ČMFS může posunout do Evropy. „Podcenit nechceme ani Český pohár. Je pro nás hodně důležitý. Do Třínce jedou všichni, kteří trénovali,“ konstatoval kouč Šťastný, který bude postrádat zraněné brankáře Millera, útočníky Táborského s Řezníčkem, Procházku, Dittricha, Ševinského a Riegela. V nominaci samozřejmě rovněž chybí Marek Matějovský, který plní reprezentační povinnosti.

Toto rozhodně netrápí FK Třinec, který nemá reprezentanty jak u „A“ týmu, tak ani jedenadvacítky. Moravané mají však jiné problémy - ve druhé lize jsou aktuálně s pěti body vůbec poslední. Získat takový počet bodů během jedenácti kol, se dá jistě považovat za umění, ale třinečtí by ho raději takto dobře neovládali. Do sezony vstoupili pěti prohrami v řadě, ale následně porazili Hlučín a remizovali v Sokolovu, což předpovídalo pozitivné budoucnost. Realita byla jiná; Třinec prohrál další čtyři utkání a jak už bylo zmíněno, horšího týmu v soutěži není.

„Člověk si to nepřipouští, ale asi jsme nervózní. Na to se musíte zeptat jiných spoluhráčů. Ale kdybychom teď měli 15 bodů, asi by se nám hrálo úplně jinak,“ konstatoval Václav Bruk, brankář Třince. K povzbuzení by mohl vést dnešní pohárový duel, který muži trenéra Miroslava Kouřila sehrají s momentálně pátým celkem Gambrinus ligy. K pozitivnímu naladění je může vést i fakt, že ve 3. kole Poháru ČMFS vyřadili silné Slovácko.

Papírovým favoritem tohoto utkání je samozřejmě Mladá Boleslav, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.35. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 4.15. Ten kdo věří v překvapení, si může vsadit na Třinec, jehož vítězství je oceněno kursem 6.70.

Reklama