Hlavní obsah

Phoenix hledá cestu ze dna

, 17. října 2006

Zámořská NHL má dnes na programu pět utkání. První prohře se bude snažit vyhnout Buffalo v duelu s Philadelphií. Calgary zakončí kanadskou část turné po východní konferenci na ledě Montrealu. St. Louis se v rámci snahy zapomenout na minulou nepovedenou sezónu pokusí před vlastními fanoušky porazit aktuálně nejhorší tým ligy.

Článek

St. Louis si letos na jaře po pětadvaceti sezónách nezahrálo play off a na začátku té nové navázalo na výsledky, které ho přivedly na poslední místo. Z třídílného cestování po pacifické divizi si přivezlo jediný bod. Na vlastním ledě však následně zatím dvakrát vyhrálo. S žádným soupeřem dosud neprohrálo v počtu střeleckých pokusů, ale např. přesilovky se mu podařilo řádně využívat až v sobotu. Tým je postižen celou řadou zranění. V obraně jsou mimo Jackman, Backman a McKee, který přišel před sezónou z Buffala. V útoku se dosud neobjevil Országh a včera netrénovali ani další v létě příchozí Weight s Hinotem, jejichž start je s otazníkem.

Phoenix v první sezóně pod vedením Gretzkyho také nezazářil a skončil poslední v divizi. Během léta provedl vícero změn, když se např. v obraně objevili Jovanovski s Boyntonem a v útoku navrátilec Roenick s Nolanem. Týmu se dosud vydařila v říjnu pouze druhá třetina prvního zápasu, která mu také zajistila jedinou výhru. Pět vstřelených gólů v následujících čtyřech zápasech je znakem mizérie. Trenér uvažuje, že by si dnes druhý start v sezóně mohl odbýt v brance Morrison. Smířit se nově musí s absencí Reinprechta a včera neměl na tréninku obránce Seidenberga.

Bookmakeři bwin předpokládají, že se domácí celek zvednul a favorizují ho. Na St. Louis vypsali kurs 2,2. Hosté končí čtyřdílné cestování, z něhož by se jistě neradi vraceli bez bodu. V minulé sezóně na ledě dnešního soupeře vyhráli oba zápasy. Dnes si na ně lze vsadit v kursu 2,55.

Reklama