Hlavní obsah

Potvrdí Alkmaar roli favorita?

Třetí kolo nizozemské Eredivise dnes načne utkání na DSB stadionu, domácím stánku Alkmaaru. Svěřenci Louise van Gaala přivítají prozatím neškodný Excelsior.

Článek

Alkmaar skončil v loňském ročníku elitní nizozemské soutěže na třetí příčce tabulky, což mu zaručilo účast v dnešním losování 3. předkola Poháru UEFA, které odstartuje v 13:00 v Monaku. V něm se střetně s jedním z pětice Panionios (Řecko), Pacos Ferreira (Portugalsko), Rapid Vídeň (Rakousko), Aalborg (Dánsko) a Häcken (Švédsko).

Kromě toho dnes čeká AZ i ligový zápas, který bude dosti důležitý. Van Gaalovi muži sice vstoupili do nového ročníku vysokým vítězstvím 4:0 s Venlem, ale před týdnem nečekaně podlehli Arnheimu. Možnou příčinou neúspěchu byla i nechuť klíčového muže Danny Koevermanse, který chce odejít, i když podle svého kouče má v Alkmaaru stále budoucnost. Dnes však v nominaci chybí. „Danny chce klub opustit, jelikož je málo motivovaný. Vím, že je o něj hodně zájmu, ale jestli nepřestoupí, pak věřím, že nám hodně pomůže,“ řekl zkušený kouč Alkmaaru, který dnes bude postrádat i zraněné Joeye Didulicu, Stijna Schaarse, Davida Mendese da Silvu a Gijse Luirinka.

I bez těchto opor bude dnes Alkmaar jasným favoritem zápasu, protože na druhou stranu barikády se postaví letos prozatím slaboučký Excelsior. Ten v úvodním kole podlehl na domácím hřišti v poměru 0:2 Twente a následně prohrál 1:3 ve Venlo. „Samozřejmě by jsme radši ve Venlo zvítězili, což by nám dodalo sebevědomí a měli by jsme tři body v kapse, ale toto se nestalo a musíme se poprat v Alkmaaru,“ řekl zkušený záložník Rene van Dieren. Trenér Ton Lokhoff dnes nemá stejně jako jeho protějšek k dispozici kompletní kádr, mimo hru jsou Daniel Guijo-Velasco a Sebastiaan Steur. nejistý je navíc start Sieme Zijma.

Hosté vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli jasného outsidera a vsadit si tak na ně můžete v kursu 12.00 rovných. Remízu ocenili kursem 6.00. Na domácího favorita najdete u stejné společnosti kurs 1.12.

Reklama