Hlavní obsah

Přeskočí Chelsea v tabulce Arsenal?

Premier league má dnes na programu velký den, ve kterém se může lámat chleba. Nejen, že Manchester přivítá Liverpool, ale především je na programu londýnské derby Chelsea - Arsenal, které může hodně napovědět, kdo se letos bude radovat z titulu.

Článek

Lépe je na tom prozatím Arsenal, který má o dva body více než domácí Chelsea, ale na vedoucí Manchester už tři body ztrácí. Ještě nedávno vše bylo úplně naopak, ale Gunners v posledních čtyř ligových kolech uhráli pouhé čtyři body za stejný počet remízu, čímž ztratili mečbol. Dnes se mohou titulu vzdálit ještě více, konkrétně na rozdíl šesti bodů a navíc se propadnout v tabulce na třetí příčku. Stane se tak, porazí-li dnes Manchester čtvrtý Liverpool a zároveň Kanonýři prohrají na Stamford Bridge.

Druhá polovina tohoto scénáře je dnes cílem Chelsea, která se v poslední době výrazně zvedla a může zabojovat o titul. Po výhrách s West Hamem, Derby a Sunderlandem, ztratili svěřenci Avrama Granta dva body v zápase s Tottenhamem, ve kterém sice hned třikrát vedli, ale dvě minuty před koncem řádné hrací doby Kohouti vyrovnali na konečných 4:4.

„Zbývá osm zápasů do konce a my uděláme vše pro to, aby jsme si co nejdříve vydobyli pozici, kdy budeme mít vše ve vlastních rukou. V poslední době jsme velmi pilně pracovali a jsem spokojen s naší formou. Hráli jsme dobrý fotbal a dávali hodně gólů. Jsem pyšný na to, co moji hráči dokázali,“ konstatoval kouč Grant, který má po delší době k dispozici kompletní sestavu.

Arsenal naopak momentálně nezažívá zdaleka nejlepší období a rád by se jistě vrátil do své staré formy. Jak už bylo zmíněno, pro Gunners to znamenalo pokles tabulkou, ale stále nejsou bez šance na titul. Dnes mohou udělat důležitý krok směrem kupředu, ale uhrát příznivý výsledek na Stamford Bridge pro ně jistě nebude jednoduché.

„Nemyslím si, že máme problém s motivací. Nyní totiž finišují boje o titul. Nyní je ten moment, kdy jdou taktické věci stranou a musíme vyhrávat každý zápas. Jsme nyní v situaci, kdy se utkáváme s třemi nejlepšími týmy o titul. Každý chce porazit každého,“ konstatoval Arsene Wenger, jehož tým čeká za 14 dní zápas s Liverpoolem a hned týden poté na Old Trafford.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě, ale podle bookmakerů společnosti bwin jsou dnes favoritem domácí. Na jejich vítězství si můžete vsadit s kursem 2.20. Kurs na remízu má hodnotu 3.15 a na vítězství Gunners 3.05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články