Hlavní obsah

Římské AS přivítá AC Turín

Italská nejvyšší fotbalová soutěž Serie A má dnes na programu kompletní 35. kolo. S blížícím se koncem sezony vypadá šestibodová ztráta Říma na vedoucí Inter jako nedostihnutelná, ale AS je odhodláno bojovat do poslední minuty. Turín má také o motivaci postaráno – na sestupové příčky hledí se čtyřbodovým odstupem, který ale nemusí být rozhodující.

Článek

Domácí neprožívají vůbec špatnou sezonu. V Lize mistrů došli do čtvrtfinále, kde nestačili na silný Manchester United a v Italském poháru mají Giallorossi po úvodní výhře nad Catanií nakročeno k finálové účasti. Po zaváhání na půdě Cagliari z konce března AS zdolalo Janov i Udine, ale naposled před vlastními fanoušky opět klopýtlo a jenom remizovalo se sestupem ohroženým Livornem.

„Je to velice těžké. Titul je na 99 % ztracen. Zbývají čtyři utkání a šestibodový deficit je příliš. Buďme realisté – proti Livornu jsme udělali chybu a všechno tak skončilo. Řím musí posílit kádr, aby byl v příští sezoně více konkurenceschopný,“ říká smutný kapitán Francesco Totti, který si v posledním duelu poranil koleno a do konce sezony už na trávník nevyběhne.

Vedoucí příčky tabulky Serie A tak nejspíš zůstanou už třetí rok za sebou nezměněny – první Inter a v závěsu AS Řím. „Naděje na dohnání Interu ještě žije. Je zapotřebí dál bojovat a udržet odstup i od třetího Juventusu,“ dodává trenér Luciano Spalletti, jehož tým prohrál na vlastním hřišti letos pouze jedenkrát.

Hosté nevstupují do souboje s druhým celkem tabulky zrovna v nejlepším rozpoložení. Od výhry v Catanii totiž Granata nestačila na Empoli, Janov a Inter. Poslední dvě utkání chyběla Turínu brankářská jednička Matteo Sereni, který se dnes vrací mezi tři tyče. Zcela fit je i středopolař Simone Barone, avšak na marodce dál zůstávají kapitán Gianluca Comotto a obránci Cesare Natali a Ivan Franceschini. Kvůli kartám na zelený pažit navíc nevyběhne dvojice záložníků Davide Bottone a Eugenio Corini.

„V posledních střetnutích jsme nepředvedli nic dobrého. Na tyto špatné výkony fanoušci jistě dlouho nezapomenou. Nyní však musíme myslet pozitivně, poučit se z našich chyb a udržet se v nejvyšší soutěži,“ konstatuje záložník hostí Aimo Diana.

Na vítězství domácího Říma vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.40. Na vítězství hostí z Turína určili bookmakeři vysoký kurs 7.75 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.85.

Reklama