Hlavní obsah

Slavii čeká tápající Sevilla

Pražská Slavia dnes zažije další premiéru, poprvé totiž nastoupí v Lize mistrů na hřišti soupeře. A to ne ledasjakého. O další body do tabulky skupiny H se popere v Seville, která v posledních letech patří mezi nejlepší evropské kluby.

Článek

To dnes svěřenci Juande Ramose budou chtít rozhodně potvrdit a zároveň se tak vydrápat z neuspokojivých výsledků posledního měsíce. Sevilla vstoupila do nové sezony dobře, ale smrt opory Antonia Puerty vše obrátila na ruby. Nejen, že Sevilla prošla obrovským smutkem, ale také se jí od té doby nedaří. Uspěla sice ve 3. předkole Ligy mistrů, to však bylo vše. V hlavní soutěži podlehla v poměru 0:3 Arsenalu a nedaří se jí ani v lize. V Primera division podlehla FC Barceloně, Espaňolu a v uplynulém víkendu i Zaragoze.

Součtem prohrála Sevilla čtyři poslední zápasy a to se dnes chystá změnit. „Hodně jsme ztratili, ale stále máme sebevědomí. Je málo faktů, které můžu mým svěřencům vytknout, jen to, že jsme nebyli důrazní v útoku,“ konstatoval trenér Ramos. „Slavia je typický východní klub - rychlý a tvrdý. Není to tým plný hvězd, ale jestliže o víkendu vyhraje 7:1 a v předkole LM dvakrát Ajax, pak to nebude lehký soupeř,“ dodal lodivod domácích, který má k dispozici všechny opory.

Slavie na tom se hráčským kádrem až tak pozitivně není. Do pořádku se sice dal Dřížďal, ale doma zůstali Šmicer s Tavaresem. Zcela fit nejsou navíc Latka s Brabcem a tak dnes možná nastoupí v obraně nezkušený stoper Šourek. „Že nám chybí Šmicer, Brabec, Latka a Tavares? No co, šetřím hochy na pondělní derby se Spartou,“ řekl s úsměvem kouč Slavie Karel Jarolím.

I přes tyto ambice nechce Slavia odehrát utkání pouze s povinnosti. „Ať nastoupí kdokoli, věřím, že jsme schopni Seville konkurovat. Vždyť jsme v předkole vyřadili Ajax. Pokud budeme hrát soudržně, poctivě a nebudeme líní na krok, máme šanci,“ řekl optimisticky naladěný obránce Krajčík.

Podle bookmakerů společnosti bwin má toto utkání jasného favorita v mužstvu domácích. Na Sevillu totiž experti světové jedničky vypsali kurs 1.20. Jestliže naopak věříte, že Slavia neodjede ze stadionu Ramona Sancheze s prázdnou, pak si můžete vsadit na její neprohru - kurs je 3.72.

Reklama