Hlavní obsah

Trápící se Řím hostí Chelsea

Dnes je opět na programu tradiční Liga mistrů, v jejímž čtvrtém kole se může už rozhodnout o několika postupujících. Tento fakt se dnes týká Barcelony a londýnské Chelsea. Zatímco Katalánci by neměli mít se zaručením postupu v zápase s Basilejí problémy, Chelsea čeká těžký duel v Římě.

Článek

Právě římské AS před 14 dny zavítalo na Stamford Bridge a nakonec poměrně smolně prohrálo 1:0. Chelsea možná trochu překvapivě nebyla moc nebezpečná, i když měla míč o hodně častěji na svých kopačkách. Římané pracovali výborně v defenzívě, ale skoro v samém závěru o cenný bod přišli, když se trefil John Terry.

Už před tímto zápasem Řím prohrál dva duely a krize pokračuje i po něm. Hned následující víkend totiž tým kolem hvězdného Tottiho nestačil na Udinese a ani o uplynulém víkendu neuspěl, když prohrál na hřišti Juventusu. Během pěti zápasů tedy nedosáhl ani na bod a vstřelil pouhou jednu branku. „Hrajeme se strachem, to je vždycky špatně. Jakmile se zápas vyvíjí proti nám, přestanou si chlapci věřit. Jsme ve velmi nečekané pozici, takže to je pro všechny velmi složité. Hráči aspoň bojují do posledních minut,“ řekl římský kouč Luciano Spaletti, který se musí obejít bez poměrně důležitého Alberta Aquilaniho, jenž se zranil právě při zápase na Stamford Bridge.

Chelsea je úplně v opačné situaci než Řím. V Lize mistrů ji stačí udělat poslední krůček za postupem a už nyní se dá říci, že se v osmifinále jistě objeví. Daří se jí navíc i v domácí soutěži, když o víkendu vystoupala na samotné čelo tabulky. „Bylo to přesně podle mých představ. Třeba Joe Cole hrál nejlepší zápas sezony, Frank Lampard zase ukázal, že je nejlepším záložníkem světa. A Anelka dal hattrick, takže má čím dál víc sebevědomí,“ nechal se po zápase se Sunderlandem slyšet trenér Chelsea Luiz Felipe Scolari, se kterým jsou v Londýně zatím nadmíru spokojeni.

Brazilský stratég dnes může trochu promíchat sestavu a je tedy otázkou, jaká základní jedenáctka v modrých dresech na trávník v Římě vyběhne. Jisté je však to, že jsou Blues favority a vsadit si tak na ně můžete s kursem 1.90. Remízu si vsadíte s kursem 3.15 a na vítězství domácích za kurs 3.85. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama