Hlavní obsah

Vyřadí Bayern po Realu i milánské AC?

Německý mistr vstoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů velmi dobrým výsledkem; v Itálii dokázal díky Van Buytenovi dvakrát srovnat skóre a remíza 2:2 mu do odvety dává dobrou šanci na postup mezi nejlepší čtyřku.

Foto: REUTERS/Michael Dalder

Santa Cruz oslavuje se spoluhráči z Bayernu branku do sítě AC Milán ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Bayern sice na milánské půdě především v prvním poločase nehýřil aktivitou, ale dokázal bez větších problémů mařit zárodky šancí domácích. Ti se nakonec sice ujali před koncem první části vedení brankou Andrea Pirla, ale další výrazné gólové příležitosti si nevypracovali. Bayern hrál trpělivě a čekal na svou šanci; ta přišla v 78. minutě, kdy se ve vápně prosadil stoper Daniel Van Buyten a vyrovnal na 1:1. Už se zdálo, že zápas dospěje do remízového konce, když přišla velmi kontroverzní penalta na Brazilce Kaká. Sám postižený pokutový kop bezpečně proměnil a AC bylo znovu na koni. To, že se fotbal hraje až do konečného hvizdu rozhodčího potvrdila hvězda zápasu Belgičan Van Buyten, který využil ve 3. minutě nastavení zmatku v šestnáctce AC a svou druhou brankou vyrovnal na 2:2.

Bayern tak potvrdil svou sílu, která tkví v zarputilosti a bojovnosti až do konce zápasu. Podobný kousek předvedl v osmifinále na Santiago Bernabeu s Realem Madrid, když sice nakonec prohrál 3:2, ale vše napravil v domácí odvetě a díky vítězství 2:1 se probojoval mezi nejlepší osmičku. V Milánu naznačil, že chce ještě dále, což potvrdil i ve víkendové generálce v domácí soutěži. V té Hitzfeldovi muži vyhráli v Hannoveru, i když v poločase do kabin odcházeli za stavu 0:1. „Proti Milánu musíme hrát aspoň o padesát procent lépe,“ ohlédl se za sobotním zápasem kouč Bayernu, jehož trápí zranění Sagnola a Demichelise. Otazník startu navíc visí nad čtveřicí Schweinsteiger, Hargreaves, Lucio a Salihamidžič.

AC v generálce na dnešní zápas rovněž uspělo; na San Siru si s přehledem poradilo 3:1 s Empoli. Gól ale opět zaznamenal Ronaldo, který už letos nastoupil v Lize mistrů za Real Madrid a Milán tak bude moci v evropských soutěžích reprezentovat až v příští sezoně. Druhou branku vstřelil Gilardino, kterého do dnešního zápasu nepustí karetní trest. Třetí střelec Giuseppe Favalli se pravděpodobně v základní jedenáctce neobjeví. I přes ligový úspěch zůstávají svěřenci trenéra Carla Ancelottiho díky korupční aféře na 5. místě Série A a usilovně tak budou ještě bojovat, aby skončili na příčce zajišťující alespoň předkolo Ligy mistrů. Zaznamenat nějaký úspěch ale stále mohou v letošním ročníku elitní evropské klubové soutěže. „Myslím, že můžeme postoupit. Znám Milán i Bayern a vím, jak můžeme našemu soupeři znepříjemnit život,“ věří svému týmu Ancelotti.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 2.25. Remízu ocenili hodnotou 3.20. Myslíte si, že Milán prokáže svou sílu a dokáže Bayern porazit, čímž zpečetí svůj postup? Jestliže ano, poté využijte kursu 2.90.

Reklama