Hlavní obsah

Zraněními postižený Manchester přivítá milánské AC

Letos ve velké formě hrající Manchester United sice neuspěl v 1. utkání čtvrtfinále v Římě, kde prohrál s AS 1:2, ale v domácí odvetě prokázal svou sílu a debakl 7:1 ho katapultoval do semifinále. V tom se utká s dvojnásobným finalistou Ligy mistrů z posledních čtyřech ročníků - milánským AC. Italové jsou jediným neanglickým celkem v semifinále - o druhou vstupenku do Atén se popere Chelsea s Liverpoolem.

Článek

Manchester je už několik měsíců lídrem elitní anglické soutěže a v čele se udržel i po nečekaném víkendovém zavání doma s Middlesbrough. Chelsea totiž rovněž nedokázala zvítězit v Newcastlu a rozdíl mezi oběma celky se udržel na třech bodech. Manchester má tak vše stále ve svých rukou. Dnes se ale musí svěřenci Sira Alexe Fergusona soustředit na Ligu mistrů. V té je čeká rozhodně obtížný zápas, který bude díky momentální situaci v týmu ještě těžší; zranění jsou totiž Rio Ferdinand, Gary Neville, Nemanja Vidic, Mikael Silvestr, Craig Cathcart, Louis Saha, Ji-Sung Park a Kieran Richardson. Nejisté jsou navíc starty Patrice Evry a Ole Gunnara Solskjaera. „Budeme zapsáni do historie našeho klubu, jestliže uspějeme v tak těžké situaci. Musíme teď hlavně obnovit energii našich hráčů na úterý, protože nás čeká velký zápas a měli bychom si ho užít,“ řekl trenér domácích.

Jsou to rozhodně velké absence, ale přesto se Ďáblové nevzdávají a chtějí konečně prolomit nepříznivé výsledky z minulosti s AC - Rossoneri se ve vyřazovací části Ligy mistrů střetli s Manchesterem třikrát a vždy Angličany vyřadili. „Před dvěma lety jsme si proti AC vytvořili šance a vytvoříme si je i v úterý. Zásadní otázkou zůstává: Dokážeme je proměnit?“ ptá se Ferguson. „Milán se probojoval do deseti evropských finále, což je fantastická bilance, ale my věříme, že zahrajeme lépe než minulý vzájemný zápas. Když vyhrajeme bez inkasovaného gólu, budeme těžko k poražení,“ nastínil recept manažer Manchesteru.

AC v generálce na dnešní zápas narozdíl od Angličanů uspělo; na San Siru si s přehledem poradilo 3:1 s Cagliari. Dvě branky opět zaznamenal Ronaldo, který už letos nastoupil v Lize mistrů za Real Madrid a Milán tak bude moci v evropských soutěžích reprezentovat až v příští sezoně. O třetí trefu se postaral špílmachr milánských Andrea Pirlo, který dnes na hřišti rozhodně nebude chybět. Trenér Carlo Ancelotti má k dispozici kompletní kádr. Otazník startu pouze visí nad brankářem Didou, jenž si poranil rameno. „O jeho start se opravdu bojíme,“ řekl klubový lékař. V případě Didovi absence se mezi tyče postaví náhradník Kalac.

I přes absence Manchesteru to Milán na britských ostrovech nebude mít rozhodně jednoduché, což zdůrazňuje kapitán AC Paolo Maldini: „Manchester od posledního vzájemného souboje vyrostl v silnější tým, hlavně Wayne Rooney a Cristiano Ronaldo jsou extrémně úžasní. Ale rozhodně se jich neděsíme. Co nás dělá silnými, jsou naše skvělá psychika a odhodlanost,“ věří v úspěch zkušený zadák. „Toto jsou zápasy, v kterých rozhoduje odvaha a síla, tedy kvality, které má můj tým. Zaprvé Maldini a pak mnoho dalších hráčů, kteří mají obrovské mezinárodní zkušenosti,“ konstatoval trenér Ancelotti.

Manchester je i přes rozsáhlou marodku mírným favoritem zápasu s kursem 2.15. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.05 a na vítězství hostů z Itálie za kurs 3.30. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama