Hlavní obsah

Zvládne Vaidišová svůj návrat?

Po dlouhých dvou měsících se na kurty vrací tenistka Nicole Vaidišová. Uzdravené Češce přihrál los US Open jako první soupeřku Rusku Kudryavtsevovou.

Článek

Na letošní sezonu nebude Vaidišová vzpomínat jen v dobrém. Do nového ročníku vstupovala jako vítězka šesti turnajových titulů, od té doby ovšem do své sbírky žádný nepřidala, byť k němu několikrát neměla daleko. A hlavně - tenistce, která v dubnu oslavila teprve osmnácté narozeniny, sezonu zkomplikovaly zdravotní problémy, jejichž vinou vypadla ze světové desítky. Před French Open to bylo bolavé zápěstí a po Wimbledonu, kde vypadla až po boji v semifinále se Srbkou Ivanovičovou, to byla mononukleóza. Po dlouhých týdnech se měla objevit v Torontu, kde ale nakonec účast odřekla, a tak se do kolotoče WTA zapojí až nyní na US Open. Od Wimbledonu jsem neodehrála jediný soutěžní zápas, a to bude znát," prohlásila před posledním grandslamovým turnajem roku Vaidišová. "Cítím se teď zdravá. A to je nejdůležitější. Samozřejmě bych za sebou radši měla odehrané turnaje, s nimiž jsem předem počítala. Ale beru to, jak to je. I tak se z toho budu snažit dostat maximum," nezoufá si světová patnáctka.

Turnajový los k ní byl ostatně milostivý. V prvním kole ji totiž čeká devatenáctiletá Alla Kudryavtsevová. Ta už se stihla na severoamerických betonech aklimatizovat, ovšem s mizernými výsledky. Na tvrdém povrchu se Rusce letos vůbec nedaří. Nejlepší zápasy odehrála na antuce, v americkém Dothanu se dostala na jaře do finále a na French Open dokázala porazit například Suarezovou, Schruffovou a Dulkovou, aby vypadla až s Marií Šarapovovou, zato na betonu nikdy nedokázala přejít přes druhé kolo. Nepodařilo se jí to ani na začátku roku, ani po skončení travnaté části sezony. Po vypadnutí ve Wimbledonu vypadla ve Stanfordu ještě v kvalifikaci, v San Diegu porazila Vakulenkovou, ovšem nestačila na Schnyderovou, a s Los Angeles a Forrest Hills se rozloučila už v prvním kole, když byla nad její síly Craybasová, respektive Nakamurová.

Není proto divu, že i přes dlouhou pauzu Vaidišové považují bookmakeři za jasnou favoritku Češku, na kterou vypsali kurs 1.11. Pokud si myslíte, že Kudryavtsevová má proti své soupeřce šanci, vsaďte si na Rusku - kurs je 4.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články