Hlavní obsah

Berdych není zrovna sympatický, říká o českém tenistovi příští soupeř Rochus

MELBOURNE

Tři čeští zástupci se představí třetí den v Melbourne Parku. O postup do třetího kola grandslamového Australian Open budou ve středu hrát sedmý nasazený Tomáš Berdych a dvě tenistky - Petra Cetkovská a Iveta Benešová.

Foto: Daniel Munoz , Reuters

Tomáš Berdych nakonec Alberta Ramose udolal ve čtyřech setech.

Článek

Berdych se v prvním utkání v Hisense Areně střetne s Olivierem Rochusem, kterého porazil čtyřikrát z šesti vzájemných zápasů. S Belgičanem naposledy prohrál v roce 2005 a od té doby mu ve čtyřech zápasech povolil jen jeden set.

Rochus oslaví ve středu 31. narozeniny. Dobře si ale uvědomuje, že od českého tenisty přinejmenším na kurtu žádný dárek čekat nemůže. Věří však, že může překvapit.

Belgický tenista Olivier Rochusfoto: Reuters/Nigel Marple

"Nebudu mít každopádně co ztratit. Vím, že on mi opravdu žádný dárek nedá. To je jasné. Na okruhu není tím nejsympatičtějším," řekl podle belgického listu Le Soir s úsměvem 54. hráč žebříčku, kterého Berdych v posledních utkáních přehrál.

"Už jsem ho nicméně porazil a se svými čopy vím, že mu hru mohu otrávit," podotkl také o světové sedmičce Berdychovi v deníku DH Les Sports. "Má pro tenis výbornou fyzičku. Je to kompletní hráč, který už hrál finále Wimbledonu a byl také v semifinále Turnaje mistrů. Takže to bude velká výzva, ale s důvěrou, kterou nyní mám, ho mohu znejistit," doplnil.

"Ale co, neztratím hlavu. Narozeniny jsem už slavil doma, tak tady přinejmenším budu na kurtu," dodal Rochus.

Benešová se pokusí překvapit šestnáctou nasazenou Pcheng Šuaj z Číny a Petra Cetkovská bude o třetí kolo hrát s Němkou Monou Barthelovou. Zápasy z Australian Open vysílá stanice Eurosport.

Středeční program Australian Open (začátky v 1:00 SEČ):
Rod Laver Arena: Rogowská (Austr.) - Li Na (5-Čína), Clijstersová (11-Belg.) - Foretzová (Fr.), Haas (Něm). - Nadal (2-Šp.), nejdříve v 9:00 Querrey (USA) - Tomic (Austr.), Azarenková (3-Běl.) - Dellacquaová (Austr.).
Hisense Arena: Berdych (7-ČR) - O. Rochus (Belg.), Chang Kai-chen (Tchaj-wan) - Jankovičová (13-Srb.), Wozniacká (1-Dán.) - Tatišviliová (Gruz.), Beck (Něm.) - Federer (3-Švýc.).
Margaret Court Arena: Curenková (Ukr.) - Hantuchová (20-SR), Schiavoneová (10-It.) - Oprandiová (It.), Isner (16-USA) - Nalbandian (Arg.), Ormaecheaová (Arg.) - A. Radwaňská (8-Pol.), nejdříve v 9:00 Wawrinka (21-Švýc.) - Baghdatis (Kypr).
Kurt č. 6, 1. zápas: Benešová (ČR) - Pcheng Šuaj (16-Čína)
Kurt č. 8, 4. zápas: Barthelová (Něm.) - Cetkovská (32-ČR)

Reklama