Hlavní obsah

Domácí favorit Murray ve Wimbledonu pomýšlí na finále

LONDÝN

Britský tenista Andy Murray zatím nikdy nepostoupil do čtvrtfinále grandslamu, ale ve Wimbledonu má nemalý cíl. Domácí naděje na první titul v mužské dvouhře od úspěchu Freda Perryho v roce 1936 se dívá až k finále.

Článek

"Opravdu nemyslím na postup do čtvrtfinále. Více mě zajímá dostat se do finále," prohlásil jednadvacetiletý Skot, který se v pondělí utká v osmifinále s Francouzem Richardem Gasquetem.

Ten loni ve Wimbledonu prohrál až v semifinále s pozdějším vítězem Rogerem Federerem ze Švýcarska, ale v této sezóně se mu zatím příliš nedaří. Jedenáctý hráč světa Murray se snaží zabránit tomu, aby soupeře podcenil. "Zdá se, že v posledních týdnech hraje mnohem lépe. Je to velmi talentovaný tenista. Budu se muset zlepšit, jestli chci vyhrát," řekl Murray, jenž zatím s Gasquetem prohrál obě vzájemná utkání.

Desátý hráč světa, který kvůli zranění kolena přišel o Roland Garros, na cestě mezi posledních šestnáct porazil dva krajany a se svými výkony na londýnské trávě je poměrně spokojený. "Není to můj nejlepší tenis, ale určitě docela dobrý tenis. Bojuju, dobře podávám. Na tomto turnaji je možné všechno," poznamenal Gasquet.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.