Hlavní obsah

Finále Davis Cupu zahájí Hewitt s Ferrerem

MELBOURNE

Hvězdný souboj Lleytona Hewitta a Juana Carlose Ferrera zahájí v pátek finále Davisova poháru mezi tenisty domácí Austrálie a Španělska. Bývalá světová jednička Hewitt a momentálně třetí hráč světového žebříčku Ferrero nastoupí na travnatý kurt Roda Lavera v 11:00 australského času, hodinu po půlnoci středoevropského času.

Foto: REUTERS

Lleyton Hewitt (vlevo) a Juan Carlos Ferrero pózují před trofejí pro vítěze Davisova poháru

Článek

Aktéry druhé páteční dvouhry budou australská jednička Mark Philippoussis a Carlos Moya. Do sobotní čtyřhry kapitáni obou mužstev nahlásili dvojici Todd Woodbridge, Wayne Arthurs a za Španělsko Feliciano López, Alex Corretja.

Dvaadvacetiletý Hewitt se na kurtech neobjevil v soutěžním zápase dva měsíce od zářijového vítězství v semifinále Davis Cupu nad Švýcarskem. Ve světovém žebříčku klesl na 18. místo. Na trávě vyzve Ferrera vůbec poprvé, jejich celková vzájemná bilance je 3:3.

"Na zápas se těším od chvíle, kdy jsem dohrál s Federerem," připomněl Hewitt duel se Švýcarskem. "S Flipem (Philippoussisem) oba dobře víme, co musíme první den dělat. To znamená hrát co nejlépe, aby se australskému týmu začátek vydařil," dodal po dnešním losu.

Program finále Davisova poháru:
Pátek 28. listopadu:
01:00SEČHewitt - Ferrero, Philippoussis - Moya
Sobota 29. listopadu:
04:00Woodbridge, Arthurs - López, Corretja
Neděle 30. listopadu:
01:00Philippoussis - Ferrero, Hewitt - Moya

Reklama