Hlavní obsah

Finále Fed Cupu obstarají Rusky a Francouzky

MOSKVA

Podle očekávání se ve finále tenisového Fed Cupu utkají reprezentantky Ruska a Francie. Loňské vítězky ze země galského kohouta v semifinále přehrály výběr Španělska, jemuž nepovolili získat jediný zápas. Stejně suverénně si počínaly v Moskvě domácí hráčky v duelu s Rakušankami.

Článek

Francouzky neztratily v zápase se Španělskem ani jeden set. Na vedení 2:0 navázala hned v první čtvrteční dvouhře Dechyová vítězstvím nad Garriguesovou.

"Uhrály jsme nejlepší možný výsledek, všechno ukončily už po dvou setech a na kurtu zbytečně nemarnily čas," řekla Dechyová s tím, že zápasy se Španělskem posloužily nejen jí, ale i Golovinové a deblové dvojici Bartoliová, Loitová jako ideální příprava na finále.

Při zranění zkušených Mauresmové i Pierceové chytla teprve šestnáctiletá Golovinová šanci 'za pačesy' a v moskevské hale dokazuje, že patří k hráčkám, které za tento rok udělaly největší pokrok. V žebříčku od ledna poskočila o více než tři sta míst nahoru.

"Je to všechno o tom, s čím jde člověk na kurt: jak si věří, jak je o sobě sám přesvědčený. Mým cílem je porážet nejlepší hráčky na světě," uvedla Golovinová, která se v ruské metropoli narodila.

Pierceová možná tajným trumfem

O víkendu může svá slova doložit výkony proti grandslamovým šampionkám Myskinové a Kuzněcovové. Ale Francouzi možná vytáhnou tajný trumf v podobě Pierceové, která má potíže s ramenem, ale je s týmem v Moskvě a trénuje.

"Na papíře jsou Rusky mnohem silnější než my, mají v zádech domácí publikum a nejsilnější tým, co kdy postavily. Můžeme jedině překvapit," uvedla Dechyová. Kapitán Forget dobře ví, že pouze výkon na hranici možností může jeho hráčkám přinést úspěch.

"Pokud budeme hrát to nejlepší, co umíme, od prvního až do posledního míčku, což není vůbec lehké, možná máme malou šanci," řekl opatrně.

Myskinová se trápila

Rusky porazily Rakušanky také 5:0 na zápasy. Kuzněcovová si počínala dnes znovu suverénně, ale nad výkonem Myskinové dlouho zůstával ruským divákům rozum stát. S neznámou soupeřkou Meusburgerovou, 173. hráčkou světa, nehrála dobře a až po prohraném setu se vzchopila.

Po utkání si Myskinová oddechla, že už ho má za sebou. "Vůbec jsem neměla ponětí, co mám od ní čekat. Hrála pomalý tenis, vedla jsem 3:0, ale pak hrozně spěchala, abych vyhrála znovu s kanárem. Začala jsem se ale trápit a dělala strašné množství chyb," řekla. Po ní Kuzněcovová smetla náhradnici Kixovou a v deblu završily účet pro ruské barvy Lichovcevová s Kuzněcovovou.

Losování finálového zápasu se uskuteční v hale v Krylatském v pátek v 11:00 SEČ, o den později nastoupí aktérky ve stejný čas k první dvouhře. Nové šampionky budou známy v neděli.

Fed Cup - semifinále
Francie - Španělsko 5:0
Dechyová - Medinaová-Garriguesová 6:3, 6:1, Golovinová - Marrerová 6:3, 6:4, Loitová, Bartoliová - Ruanová-Pascualová, Marrerová 7:5, 6:2.
Rusko - Rakousko 5:0
Myskinová - Meusburgerová 3:6, 6:3, 6:1, Kuzněcovová - Kixová 6:1, 6:1, Lichovcevová, Kuzněcovová - Meusburgerová, Wartuschová 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Nadal - Lehečka dnes 21 : 30
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka