Hlavní obsah

Ivaniševič v exhibici wimbledonských šampiónů porazil Krajicka

PRAHA

Exhibiční zápas wimbledonských šampiónů v rámci turnaje ECM Prague Open na Štvanici v sobotu vyhrál Goran Ivaniševič, který Richarda Krajicka porazil 10:6 v rozhodujícím supertie-breaku. Chorvatský tenista byl lepší i jako showman, alespoň on se v poměrně seriózně hraném utkání staral o pobavení asi patnácti stovek diváků.

Foto: GoranIvanisevic.com

Chorvatský tenista Goran Ivaniševič při vítězství ve Wimbledonu

Článek

V prvním setu se Ivaniševič hlasitě smál, než poslal nizozemskému soupeři na druhou stranu nechytatelný vítězný úder. Po setbolu, kdy Krajick zahrál míč daleko do autu, mu pak roztaženýma rukama ukazoval, kam se má trefovat.

Oba dlouháni se proslavili především tvrdým servisem a nešetřili se ani v Praze, i když antuka nedovolila tolik es. O rychlosti jejich podání se dalo pouze spekulovat. Oba se rozesmáli, když se na ukazateli rychlosti po Krajickově dělovém servisu objevilo bídných 115 kilometrů za hodinu. "Muselo s tím být něco v nepořádku, loni jsem podával 225 kilometrů za hodinu," pochyboval o přesnosti měření Ivaniševič. "Těm číslům nevěřím," souhlasil Krajicek.

Ve druhé sadě se tenisté snažili ukázat divákům na centrálním dvorci také technické kousky, které se více dařily Krajickovi. K úspěchu mu pomohl také vítěz Wimbledonu z roku 2001, když v kleče na zemi zkoumal dopad druhého podání soupeře a nakonec mu míč přiznal.

Krajicek málem vyhrál díky rozhodčí 

Za vyrovnaného stavu rozhodoval dlouhý tie-break do deseti bodů, v jehož průběhu s diváky laškovala výsledková tabule. Nejprve zmateně blikala a ukazovala nesmyslné stavy, než v závěru utkání úplně zhasla. Pozadu nezůstala ani rozhodčí, která při mečbolu Chorvata ohlásila konec zápasu, když Ivaniševič poslal míč do sítě. Krajicek se už radoval s rukama nad hlavou a chorvatský tenista raději vyndal z lednice vodu, aby už rozhodčí neměla problémy ze sluníčka. Zápas pak o chvíli později zakončil stylově esem.

Oba slavní tenisté se pak společně postavili na jednu stranu kurtu a proti nim nastoupili čeští deblisté František Čermák a Petr Pála. Hvězdy nedávné minulosti vyhrály zápas hraný na jeden set 6:4.

Zápas nepřipomínal hru na pomalém antukovém kurtu také kvůli tomu, že silný vítr v uplynulých dnech horní vrstvu povrchu odfoukl. "Bylo to jako hrát na tvrdém povrchu, hodně rychlé. Navíc ty míče byly tvrdé," řekl novinářům Krajicek. Prakticky stejnými slovy kvalitu dvorce komentoval i vítěz.

EXHIBICE
Dvouhra:
Ivaniševič (Chorv.) - Krajicek (Niz.) 6:3, 1:6, 10:6.
Čtyřhra:
Ivaniševič, Krajicek - Čermák, Pála (ČR) 6:4.

Reklama