Hlavní obsah

Kvitová je před obhajobou ve Wimbledonu pod tlakem. Bez něj by to byla nuda, říká

Eastbourne

Poprvé v kariéře čeká tenistku Petru Kvitovou obhajoba grandslamového titulu. V pátek přijede do Londýna, aby se pokusila na trávě v All England Clubu zopakovat wimbledonský triumf. Tlak, který je s tím spojený, se čtvrtá hráčka světa snaží brát s nadhledem.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Petra Kvitové se těší na tenis na trávě

Článek

"Tlak samozřejmě je a to je normální, bez něj by to bylo nudné," řekla fulnecká rodačka Kvitová v rozhovoru pro agenturu Reuters v Eastbourne, kde jí nevyšla generálka a prohrála v úterním prvním kole s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou. "Očekávání je veliké, ale jsem ráda, že můj tým ani já to tolik neřešíme," doplnila.

Pro zahraniční média plachá Kvitová připustila, že jí titul změnil život v dobrém i zlém. "Měla jsem hodně povinností pro média a sponzory, lidé mě všude poznávají. Není to jednoduché, ale beztak je to příjemná část tenisového života," řekla.

Eso a trofej zůstanou v paměti

Při vzpomínce na loňský titul ve Wimbledonu si dvaadvacetiletá hráčka jako první vzpomněla na poslední míček finále s Ruskou Marií Šarapovovou, kterou porazila 6:3 a 6:4. "Na to eso a pak, jak jsem poprvé držela vítěznou trofej v rukou. Myslím, že to mi zůstane v paměti navždy," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

"Cítím se velice poctěna, že se vracím do Wimbledonu jako obhájkyně titulu, a už se moc těším na zahajovací zápas a až vkročím na centrkurt," řekla Kvitová. "Myslím, že budu mít zase husí kůži, až budu poprvé procházet branou," usmála se.

Kvitová v rozhovoru řekla, že za hlavní favoritku Wimbledonu považuje Šarapovovou, vítězku Roland Garros a čerstvou světovou jedničku.

I přesto, že v Eastbourne prohrála a generálka na Wimbledon nebyla ideální, byla Kvitová ráda, že je po antuce zpět na trávě. "Cítím se na ní dobře a je škoda, že sezóna na trávě je tak krátká," litovala česká tenistka. Letos ale bude díky londýnské olympiádě přece jen o něco delší. "Jsem ráda a moc se těším," dodala.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Nadal - Lehečka dnes 21 : 30
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka