Hlavní obsah

Španělé si brousí zuby na semifinále Davisova poháru

PRAHA

Postup mezi nejlepší čtyřku. Nic jiného si španělští tenisté před čtvrtfinálovým duelem ve Světové skupině Davisova poháru nepřipouštějí. Přemožitelé českých reprezentantů přivítají na mallorské antuce Nizozemce, a i když poslední dvě utkání s tenisty ze země tulipánů prohráli, srší sebevědomím.

Foto: ČTK

Juan Carlos Ferrero je jedním ze španělských trumfů pro čtvrtfinále Davisova poháru.

Článek

Zápas v pátek začne Moya s Martinem Verkerkem a ve druhé dvouhře nastoupí Ferrero proti Raemonu Sluiterovi, který dostal nečekaně přednost před nizozemskou jedničkou Sjengem Schalkenem. Nadal je připraven do čtyřhry společně s Tommym Robredem.

Španělsko vede ve vzájemných duelech nad čtvrtfinálovým rivalem 5:2, ale poslední dva zápasy vyhrálo nečekaně Nizozemsko. "Teď přišel náš čas. Hrajeme doma, v mém rodném městě a věřím, že se budeme v neděli radovat z výhry," doufal Moya před utkáním.

Francouzi bez Grosjeana

Francie se musí proti Švýcarsku obejít bez zraněného Sébastiena Grosjeana, který alespoň přijel do Lausanne fandit. Naopak domácí se mohou spolehnout na služby Federera a věří, že by nemuseli ve čtvrtfinále skončit. Švýcaři dokázali Francii ve stejné fázi Davisova poháru porazit i v loňském ročníku.

"Federer je nejlepší, ale přes jejich dvojku jsou body k mání, takže hodně napoví čtyřhra. Máme šanci uspět, ale vše se dozvíme až v neděli," řekl francouzský kapitán Guy Forget.

Bělorusové chtějí zaskočit i Argentinu

Běloruští tenisté by rádi ještě zvýraznili překvapivé tažení soutěží. V prvním kole nečekaně vyřadili Rusko a nyní v Minsku připravili nadmíru rychlý povrch na oslabené Argentince, kterým chybějí zranění David Nalbandian i Guillermo Coria.

"Kurt bude strašně kluzký. Kdyby se mohlo hrát na ledu, byl bych rád. Měli si vzít brusle," uvedl běloruský kapitán Sergej Teterin. "Oni doma vždy zpomalují antuku všemi způsoby a snaží se vyhrát za každou cenu, ale teď se hraje u nás," varoval.

Roddick zapomene na únavu

Na Floridě v Delray Beach se chystají Švédové zaskočit Američany. Kapitán Mats Wiliander sice nemohl povolat kvůli zranění ramene mladého Joachima Johanssona, ale Jonas Björkman, Thomas Enqvist a Robin Söderling jsou pro výběr Patricka McEnroea velkou hrozbou.

Tým USA do dvouher pošle Andyho Roddicka a Mardyho Fishe, pro debl je připraven první pár světa Rob a Mike Bryanové.

"Švédové jsou zkušení. Nebude to snadné, ale hrajeme doma a cítíme se dobře," řekl McEnroe. Roddick vyhrál turnaj v Miami a neměl čas na odpočinek.

"Mým velkým cílem je pomoci USA vyhrát Davisův pohár, a proto na únavu musím zapomenout. Už jako kluk jsem Davis Cup hltal a chci uspět," nechal se slyšet Roddick.

Světová skupina Davisova poháru - čtvrtfinále:
PALMA DE MALLORCA (antuka):
Španělsko - Nizozemsko
Pátek: Moya - Verkerk, Ferrero - Sluiter,
Sobota: Robredo, Nadal - Van Lottum, Verkerk,
Neděle: Ferrero - Verkerk, Moya - Sluiter.
MINSK (hala, tvrdý)
Bělorusko - Argentina
Pátek: Volčkov - Calleri, Mirnyj - Caňas,
Sobota: Mirnyj, Volčkov - Arnold, Calleri,
Neděle: Mirnyj - Calleri, Volčkov - Caňas.
LAUSANNE (hala, tvrdý)
Švýcarsko - Francie
Pátek: Federer - Escudé, Heuberger - Clément,
Sobota: Federer, Allegro - Escudé, Llodra,
Neděle: Federer - Clément, Heuberger - Escudé.
DELRAY BEACH (tvrdý)
USA - Švédsko
Pátek: Fish - Björkman, Roddick - Enqvist
Sobota: M. Bryan, B. Bryan - Björkman, Enqvist
Neděle: Roddick - Björkman, Fish - Enqvist

Reklama