Hlavní obsah

Ulihrach se stále potýká s bolestí, jeho start na HMČR je nejistý

PRAHA

Návrat Bohdana Ulihracha po operaci a Petra Kralerta po vážné nemoci měly být hlavními událostmi halového mistrovství republiky v tenisu, jež se uskuteční příští týden v Plzni. Ulihrach je sice nejvýše nasazeným hráčem, stále se však potýká s bolestí dvakrát operovaného lokte a o svém případném startu se rozhodne až po pátečním tréninku.

Článek

V dvaatřicetičlenném pavouku bude z rodinných důvodů chybět obhájce loňského vítězství Radim Žitko. Turnajovou dvojkou je loňský semifinalista Kralert. Dotace turnaje s názvem Poreal Cup je 200 000 korun.

Ulihrach z týmu České sportovní hrál naposledy první kolo loňského červencového turnaje v Umagu, kde skrečoval zápas se Španělem Moyou. Potom se dvakrát podrobil operaci lokte. "Pořád mě to bolí a rozhodnu se až zítra. Ale zatím to vypadá, že spíš ne," uvedl dnes v rozhovoru pro ČTK Ulihrach, který aktuálně figuruje na 285. místě žebříčku ATP.

Jeden z nejlepších českých tenistů minulého desetiletí musel loni na operaci s loktem neplánovaně ještě podruhé. "Po té první mě to totiž bolelo ještě víc," zavzpomínal na bolesti takzvaného oštěpařského lokte. "Není to tenisový loket, podobné problémy mají prý i golfisté," řekl Ulihrach. "Už je to lepší, tento týden začínám. Ale potřeboval bych aspoň tři týdny tréninku," dodal.

Kralert hrál naposledy loni v září

Druhý nasazený Kralert z 1. ČLTK Praha hrál naposledy soutěžní zápas v extralize loni v září a na mezinárodním žebříčku je na 406. pozici. Třetím nasazeným hráčem je Michal Navrátil rovněž z České sportovní. Z kvalifikace, která se bude hrát v pondělí 9. ledna, postoupí do hlavního turnaje čtyři tenisté, čtyři divoké karty rozdělí svaz a organizátoři.

"Je připraven nový povrch za více než milion. Není tak rychlý jako loni," řekl ředitel turnaje Jiří Kovářík o modrozeleném supremu. Nad turnajem ještě loni visel otazník, ale příchod nového sponzora domácí mistrovství zachránil. Firma Poreal údajně chce od příštího roku pořádat i halové MČR žen, které se naposledy hrálo naposledy v lednu 2001.

Finále čtyřhry je připraveno na pátek 13. ledna, finálová dvouhra bude zahájena v sobotu 14. ledna v 10:00. Z celkové dotace si vítěz odnese 64.000 korun, finalista polovinu. Od čtvrtfinále jsou připraveny odměny ve výši 8000 korun. Nejlepší deblový pár si rozdělí 20.000 korun, finalisté opět polovinu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.