Hlavní obsah

SP v biatlonu 2022/23 pokračuje třetím podnikem. Program a výsledky závodů v Annecy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonová sezona pokračuje 3. dílem Světového poháru, který se koná ve francouzském Annecy. Začátek je naplánovaný na čtvrtek 15. prosince, poslední závod biatlonisté odjedou v neděli 18. prosince. Poprvé se v letošní sezoně představí závod s hromadným startem. Programový i výsledkový servis můžete sledovat na sport.cz

Foto: Petr Slavík/Český biatlon, ČTK

Markéta Davidová na stupních vítězů po závodu ve sprintu při SP v Hochfilzenu.

Článek

Po úspěchově vlažném Kontiolahti přistály v týmu českých biatlonistů cenné kovy. A to díky Markétě Davidové, která si v rakouském Hochfilzenu vyjela stříbrnou medaili ve sprintu a následně přidala bronz i ze stíhačky. Vystřílená porce bodů ji pak posunula na průběžné páté místo v pořadí světové poháru.

Mezi muži se v minulém díle nejvíce dařilo Jakubu Štvrteckému, které si díky osmému místu v rámci sprintu vyjel nejlepší kariérní výsledek. V průběžném pořadí je z českých reprezentantů nejvýše Michal Krčmář, který se nachází na 18. pozici.

Program 3. dílu SP v Annecy 2022

Závody v Le Grand Bornand dostartují ve čtvrtek 15. prosince opět sprintem, oproti Hochfilzenu ale začnou muži. O den později nejkratší trať absolvují také ženy. Sobotní program bude v poledne pokračovat stíhacím závodem mužů, o dvě hodiny později pojedou stejný závod také biatlonistky. Neděle pak bude patřit závodům s hromadným startem.

Datum a časZávod
čtvrtek 15. prosince, 14:10Sprint mužů (10 km) VÝSLEDKY
pátek 16. prosince, 14:15Sprint žen (7,5 km) VÝSLEDKY
sobota 17. prosince, 12:10Stíhací závod mužů (12,5 km) VÝSLEDKY
sobota 17. prosince, 14:15Stíhací závod žen (10 km) VÝSLEDKY
neděle 18. prosince, 12:10Hromadný start mužů (15 km) VÝSLEDKY
neděle 18. prosince, 14:15Hromadný start žen (12,5 km) VÝSLEDKY

V minulém roce na francouzském okruhu zazářila pátým místem při své premiéře v závodě s hromadným startem Jessice Jislová. Reputaci si po nepovedeném sprintu napravila také osmá Markéta Davidová.

Kde sledovat biatlon

Zprostředkovatelem, který tradičně biatlonové závody vysílá, je Česká televize. Stejně tomu je v sezoně 2022 a 2023. Závody v Annecy je tak možné sledovat na sportovním programu ČT Sport, případně jsou k vidění v online podobě na webu ČT. Sledovat biatlon je také možné na placené stanici Eurosport.

Nominace Annecy 2022

Ženy
Markéta Davidová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Lucie Charvátová, Eliška Václavíková
Muži
Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký, Tomáš Mikyska, Mikuláš Karlík.

Reklama