Hlavní obsah

Kvalifikace v Harrachově byla kvůli větru přeložena na sobotu

HARRACHOV (Semilsko)

Kvalifikace na první závod Světového poháru skokanů na lyžích v Harrachově byla kvůli nepřízni počasí přeložena na sobotu. Vedoucí závodník seriálu Jakub Janda se v pátek ke skoku nedostal, oba pokusy o tréninkové kolo zhatil vítr a rozhodčí posléze kvalifikaci přesunuli na sobotu. Hned poté byl měl následovat závod.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jakub Janda

Článek

Trénink měl původně začít v 11:00, ale nejdříve byl o půl hodiny odložen, když kvůli větru a drobnému sněžení skočilo jen dvanáct skokanů. Znovu se začalo pod Čertovou horou skákat ve dvě odpoledne, ale své pokusy zvládlo pouze čtrnáct závodníků z celkového počtu 73 přihlášených.

"Podmínky byly na nájezdu a odrazu lehce nestabilní, nechtěli jsme obtěžovat skokany dlouhým čekáním," řekl dopoledne Walter Hofer, ředitel závodu FIS. Trenéři s rozhodnutím souhlasili. "V jednu chvíli foukalo čtyři proti a hned tři do zad, to bychom nechtěli, aby se skákalo," řekl kouč českého týmu Vasja Bajc.

V sobotu bude na pořadu jednokolový trénink od 10:00, pak bude následovat kvalifikace a v 13:45 by mělo začít první kolo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.