Hlavní obsah

Rakouský sjezdař Knauss dopoval

PRAHA

Rakouský sjezdař Hans Knauss měl pozitivní dopingový test. Po listopadovém sjezdu Světového poháru v kanadském Lake Louise, kde dojel čtvrtý, byly v jeho moči nalezeny stopy anabolického steroidu nandrolonu. Uvedli to dnes zástupci Rakouského lyžařského svazu. Třiatřicetiletý závodník užívání nedovolených podpůrných prostředků popírá.

Článek

"Jsem z toho úplně v šoku, nemám ani ponětí, jak se to mohlo stát. Mým hlavním cílem nyní je dokázat, že jsem úmyslně nedopoval," prohlásil lyžař podle agentury APA.

Rakouskou sjezdařskou reprezentaci, která dnes zažila absolutní triumf při superobřím slalomu ve Val Gardeně, by dopingová aféra jednoho z jejích členů neměla ovlivnit. "Chci zdůraznit, že jde jen o mou osobu a nemá to nic společného s celým týmem. Je to pro mě nesmírně nepříjemná situace, ale musím se s tím naučit žít," prohlásil vítěz sedmi závodů Světového poháru, který v roce 1999 triumfoval na slavném Hahnenkammu.

Další sportovní osud stříbrného olympijského medailisty ze superobřího slalomu na hrách v Naganu závisí na výsledku analýzy kontrolního vzorku, kterou si rakouský svaz vyžádal.

Za Knausse se postavil šéf alpského úseku národního lyžařského svazu Hans Pum i týmová lékařka Brigitte Auerová. "Povolená hodnota byla překročena tak málo, že to nemohlo mít žádný účinek na zlepšení výkonnosti.

Mohlo se stát, že hormon vyprodukovalo jeho tělo. Jsem stoprocentně přesvědčená, že nešlo o vědomý doping, v tom případě by zjištěné hodnoty byly mnohem vyšší," uvedla Auerová.

Reklama