Hlavní obsah

Snowboardcrossařka Samková zářila v Kanadě. Poprvé ovládla závod Světového poháru

Blue Mountain

Životní výsledek vybojovala česká snowboardcrossařka Eva Samková v kanadském Blue Mountain. Poprvé triumfovala v závodě Světového poháru a dělí se o druhé místo v průběžném pořadí seriálu. Na stupně vítězů se devatenáctiletá česká reprezentantka probojovala rok po vážném zranění kolena a podruhé v kariéře. V březnu 2011 byla druhá v italském Valmalenku.

Foto: Jakub Flejšar

Eva Samková dosáhla na životní výsledek.

Článek

Samková je dvojnásobnou juniorskou mistryní světa, ale její kariéru zabrzdil před Vánoci 2011 přetržený zkřížený vaz v levém koleně. V této sezoně byla čtrnáctá a osmá, na nedávném mistrovství světa sedmá a v Blue Mountain zastínila i domácí hvězdu a obhájkyni křišťálového glóbu Dominique Maltaisovou.

Samková v Kanadě vyhrála už páteční kvalifikaci a dnes i všechny tři vyřazovací jízdy. Maltaisová skončila druhá, třetí byla Francouzka Nelly Moenneová Loccozová. Čtveřici finalistek doplnila další Kanaďanka Maelle Rickerová, čerstvá světová šampionka.

Nejlepší výsledek v sezoně si v zámoří vyjel také Michal Novotný, který se dostal do malého finále a obsadil konečné sedmé místo. Vyhrál domácí snowboardista Christopher Robanske.

Světový pohár ve snowboardcrossu v Blue Mountain (Kanada):
Muži:
1. Robanske (Kan.)
2. Pullin (Austr.)
3. Baumgartner (USA)
...
7. Novotný
19. Novák (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 3 závodech):
1. Pullin 2100 b.
2. Robanske 1780
3. Schairer (Rak.) 1700
...
10. Novotný 550
36. Novák 136,1
70. Bakeš (ČR) 16,4
Ženy:
1. Samková (ČR)
2. Maltaisová (Kan.)
3. Moenneová Loccozová (Fr.).
Průběžné pořadí SP (po 3 závodech):
1. Maltaisová 2800
2. Samková a Rickerová (Kan.) po 1500
...34. Chourová (ČR) 45

Reklama