Hlavní obsah

Snowboardistce Pančochové fandil na svahu dědeček, pádu nezabránil

Špindlerův Mlýn

Zklamání z vlastního výsledku, ale taky radost z domácí atmosféry se spolu míchaly ve tváři Šárky Pančochové. Nejlepší dáma světového žebříčku snowboardistek ve slope stylu na Quiksilver Snowjamu ve Špindlerově Mlýně neprošla do šestičlenného finále. V poslední dopolední jízdě spadla už na začátku U-rampy... Skončila tak osmá. Finále se jede ve 14.30 v přímém přenosu ČT Sport.

Foto: Ivana Roháčková

Snowboardistka Šárka Pančochová.

Článek

Jaké pocity ve vás převládají?

První jízda nebyla tak čistá, jak bych chtěla, dotkla jsem se rampy a za to mi strhli hodně bodů. Ale jinak jsem spokojená, bohužel do finále berou jen dvě nejlepší.

Ve druhé jízdě byla vidět opatrnost, možná až nervozita...

Bylo to trošku svazující cítit se jako favoritka. Snažila jsem se na to nemyslet. Ale tady se to nepovedlo. Na olympiádě to bude lepší, tam to nebude tak hrozný jako tady. Všichni už tady v semifinále byli tak dobří, že se nedalo čekat. Zkrátka někdy to vyjde, někdy ne. Vím, že na to mám, jen to musím zajet.

Proč se to nepovedlo hned postoupit napřímo z páteční kvalifikace?

Bylo to asi jedno. Tam jsem jela jednodušší dráhu, ale nepodařila se mi tolik první jízda. A ve druhé jsem nechtěla riskovat, dala jsem zase tu jednodušší a skončila čtvrtá.

Užila jste si domácí atmosféru?

To bylo super. Lidi mi fandili, dlouho jsem tady nejezdila. Přijel brácha s přítelkyní i dědeček. Tomu je osmdesát a říkal, že kdyby měl lyže, určitě by si to sjel taky. Mám radost, že jsem tady mohla být.

Jak hodnotily soupeřky českou premiéru světového poháru?

Líbilo se jim to. Trať byla jinačí než jinde, kde bývají tři skoky a dva raily. Jak znám Martina (Černíka, šéfa závodu, pozn. red.), neměla jsem obavy, že se to zvládne. Když už se to udělá. Za týden je další závod...

Evropské X-Games v Tignes znamenají konec sezóny?

Ne, pak mám ještě týden volno a jeden podnik v Americe.

Reklama

Související témata: