Hlavní obsah

Záhrobský vyhrál v Saalbachu i druhý superobří slalom FIS

SAALBACH (Rakousko)

Český lyžař Petr Záhrobský ve středu vyhrál v rakouském Saalbachu i druhý superobří slalom kategorie FIS. Pětadvacetiletý lyžař se díky získaným bodům posune do nejlepší světové padesátky v této disciplíně, což by mu mohlo pomoci k dobrému startovnímu číslu na olympiádě.

Článek

Záhrobský ve středu vyhrál o půl vteřiny před Rakušanem Thomasem Graggaberem a Němcem Johannesem Stehlem, kteří se podělili o druhé místo. "Jsem strašně rád a nesmírně mě to potěšilo," řekl Petr Záhrobský, otec a trenér dnešního vítěze i bronzové medailistky ve slalomu z letošního mistrovství světa Šárky Záhrobské.

Záhrobský junior se dostává do formy po květnové operaci kolena, při níž mu odborníci v benešovské nemocnici spravili křížový vaz i meniskus. "Je to nesmírná dřina dostat člověka se zničeným kolenem nahoru," řekl otec.

Podle získaných FIS bodů Záhrobský odhadl, že by se jeho syn mohl dostat v žebříčku super-G do padesátky. "Takhle vysoko nikdy český kluk nebyl. Pokud to vyjde, bude mít placený Světový pohár a větší šance se tam prosadit," řekl Záhrobský. Na olympiádě v Turíně by navíc jeho syn mohl dostat lepší startovní číslo.

Výsledky:
1. Záhrobský (ČR) 1:12,14 min., 2. Graggaber (Rak.) a Stehle (Něm.) oba -0,51.

Reklama