Hlavní obsah

Brno - Pardubice 1:1Zbrojovka stále čeká na výhru

Praha

Jeden z největších favoritů druhé ligy fotbalisté Zbrojovky Brno na svou první výhru v novém ročníku stále čekají. Ve druhém kole na domácím hřišti remizovali s Pardubicemi 1:1 a připsali si druhou remízu. Za domácího favorita se trefil už v 6. minutě z penalty Magera, hosté však díky Kohútovi o jedenáct minut později vyrovnali.

Foto: Sport.cz

Ani branka Lukáše Magery na výhru nestačila

Článek

Zbrojovka Brno zatím s úvodními dvěma koly nového ročníku spokojená být nemůže. Ve svém prvním utkání remizovala na hřišti Vlašimi 2:2 a ani v prvním utkání před vlastními fanoušky se výhry nedočkala.

Zbrojovka brzy skórovala, v šesté minutě proměnil pokutový kop kapitán Magera. Východočeši odpověděli v 17. minutě zásluhou Kohúta, který z vápna vyslal přízemní střelu na zadní tyč. V nastaveném čase prvního poločasu mohly Pardubice dokonat obrat, Černému ale na zadní tyči po Čelůstkově centru chyběl kousek k zakončení.

Po změně stran se neprosadil hlavou domácí Růsek a na druhé straně neuspěl Hlavatý, jehož střela z šestnáctky orazítkovala břevno. Pardubice bodovaly i ve druhém zápase, když v úvodu soutěže zdolaly Žižkov 2:1.

Pardubice zatím bez porážky

Na hostující branku vyslali domácí jen šest střeleckých pokusů, mezi tyče Letáčekovy branky však mířily jen tři. Pardubickým dokonce stačila jen jedna střela na domácího Flodera k zisku cenného bodu.

Pardubicím úvod nového ročníku naopak vyšel. Po úvodní výhře nad Žižkovem (2:1) vezou z hřiště favorita cenný bod.

V třetím kole přivítají Pardubičtí právě Vlašim, Zbrojovka bude o první výhru usilovat na hřišti Sokolova.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Brno - Pardubice 1:1 (1:1)
Branky: 6. Magera z pen. - 17. Kohút. Rozhodčí: Denev - Hájek, Dohnálek. ŽK: Vintr - Hlavatý. Diváci: 3520.
Brno: Floder - Sukup, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann - Přichystal (40. Zikl), Šumbera, Mach (58. Bariš), Fousek (66. Vintr) - Růsek, Magera. Trenér: Šustr.
Pardubice: Letáček - Prosek, Čelůstka, Toml, Pfeifer (90+1. Mužík) - Černý (76. Zifčák), Šejvl, Jeřábek, Hlavatý - Solil, Kohút (84. Sokol). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: