Hlavní obsah

Před rokem skončil Šmejkal v Teplicích, teď nově vede Vlašim

Vlašim

Fotbalový kouč Daniel Šmejkal, který má trenérské zkušenosti z prvoligových Teplic, převzal vedení druholigového celku FC Vlašim. Ve středočeském klubu došlo ke změně poté, co tým klesl po sedmém kole na poslední místo tabulky Fortuna národní ligy. Vlašimským fotbalistům se vstup do soutěže nevydařil, což následně vyústilo v odvolání dvojice Michal Mašek-Václav Hradecký po prohře 0:4 na půdě Dukly Praha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Šmejkal povede fotbalisty Vlašimi

Článek

Šmejkal je bývalým reprezentantem, na klubové úrovni hrál v Plzni, v pražské Slavii, Příbrami i dalších celcích, okusil i úspěšné zahraniční angažmá v Německu. Trenérsky na sebe upozornil u juniorky Slavie Praha. V letech 2014-2016 vedl Baník Sokolov ve druhé lize.

Dařilo se mu natolik, že si jej všimli z první ligy. Přijal nabídku z Teplic, kde si odbyl premiéru v roli hlavního trenéra prvoligového týmu. Na lavičce severočeského mužstva působil od léta 2016 do září 2018, kdy byl odvolán. Přesto mu patřil v té době primát nejdéle sloužícího trenéra v první lize, pokud šlo o nepřetržité působení v jednom klubu.

Šmejkala, s nímž tehdy skončil i jeho asistent Radim Nečas, v Teplicích nahradil současný kouč Stanislav Hejkal. A mužstvu se nevede moc lépe než za Šmejkala, je poslední, ale má zápas k dobru.

Ve Vlašimi asistentem trenéra Daniela Šmejkala bude Vasil Boev, který v klubu už pracoval v nedávné minulosti společně s tehdejším koučem Erichem Brabcem. Dvojice Šmejkal-Boev si jako prvořadý úkol stanovila připravit mužstvo na nejbližší druholigový zápas s MFK Vítkovice, který se bude hrát až v neděli 15. září.

Půjde o souboj posledního a předposledního celku tabulky. V tomto týdnu má totiž druhá liga stejně jako nejvyšší soutěž přestávku vzhledem k reprezentačním akcím národních týmů.

Tabulku druhé ligy vedou Pardubice před Duklou Praha. Na třetím místě je Viktoria Žižkov.

Reklama

Související témata: