Hlavní obsah

Opava na postup nemyslí, fotbalem chce získat další diváky

OPAVA

S vírou v atraktivní fotbal, který tým předváděl na jaře, vstupuje do nové druholigové sezóny Slezský FC Opava. I když klub by se tím vlastně přihlásil k uchazečům o postup do nejvyšší soutěže, vedení takový plán nevyhlásilo.

Článek

Opava prožila výtečné jaro. Doma ztratila pouze dva body za remízu s Jihlavou a nakonec zpovzdálí čeřila postupové vody. "Rádi bychom na to navázali. Chceme hrát výborný fotbal, kterým bychom na stadión přilákali ještě další diváky," řekl na úterní tiskové konferenci trenér Jiří Neček.

Kouč má všechny předpoklady, aby v tom jeho celek pokračoval. "Jsem rád, že zůstala zkušená kostra týmu ve složení Kolínek, Pejša, Barteska. Kolem nich budeme mužstvo budovat na mladých odchovancích, to je naše hlavní priorita," uvedl Neček.

Taková strategie Opavanům zatím vychází. Už na jaře do druhé ligy vpadl talentovaný mladík Libor Kozák, který si svou střeleckou potencí vysloužil zájem klubů z první ligy. Zatím je však neprodejný. "Kozáka a Halašku už se nám podařilo zapracovat, postupně chceme dát šanci i Horkovi s Uvírou, kteří jsou také velkými talenty," doplnil Neček.

Úplně bez starostí však v Opavě nejsou. Jediný odchod hráče ze základní sestavy nadělal trenérům vrásky, protože mezeru po Radku Mezlíkovi, kterého si stáhlo Brno, se nepodařilo zacelit. "Post stopera nás trápí, ale věřím, že do pátku to budeme mít vyřešené," řekl generální manažer Pavel Hadamczik.

Mužstvo v létě posílil na půlroční hostování s opcí levý záložník Tomáš Dujka ze Zlína, natrvalo z Brna přestoupil středopolař Zdeněk Partyš.

Reklama

Související témata: