Hlavní obsah

Do Dukly míří sparťanská fotbalová ikona Jiří Novotný

PRAHA

Sparťanská fotbalová ikona Jiří Novotný se po ročním angažmá na Slovensku vrací zpátky do Prahy. Nikoli ovšem na Letnou, ale na druholigovou Julisku, neboť podepsal smlouvu s pražskou Duklou. „V Ružomberku jsem po roce skončil a s Duklou se promptně dohodl. Teď mě tedy budou prohánět trenéři Bittengel a Němec,“ přiznal Jiří Novotný pro Sport.cz, že se těší na své vrstevníky, s nimiž léta hrával.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jiří Novotný ještě v dresu severočeského Mostu

Článek

Druholigová Dukla Praha před sezónou vůbec vydatně posiluje. „Je to zásluha nového vedení, které nechce dopustit, abychom měli podobné starosti se záchranou, jako na jaře. Právě zkušení hráči nám moc a moc chyběli, takže si od příchodu Jirky Novotného hodně slibujeme. Vždyť toho má odkopáno víc, než celé mužstvo dohromady,“ potvrdil trenér Günter Bittengel, že se společně s asistentem Jiřím Němcem ohlíželi hlavně po zkušených fotbalistech.

Osmatřicetiletý Jiří Novotný, který se Spartou získal 13 mistrovských titulů, v domácí nejvyšší soutěži odehrál 404 zápasů, v reprezentaci má na kontě 33 startů a kromě účinkování na Letné oblékal dres Mostu, Blšan, ruské Kazaně a slovenského Ružomberku, je jedním z nich.

„Druhou posilou je dvaatřicetiletý Michal Kolomazník, který se vrací po čtyřech letech v Německu. Hrával i  bundesligu, kopal za Mnichov 1860 a naposledy za Unterhachingu, ale když se mužstvu nepodařilo postoupit ze třetí německé ligy do II. bundesligy, rozhodl se pro návrat,“ prozradil Bittengel pro Sport.cz , že si od někdejšího hráče Brna a Teplic, jenž má na kontě 203 ligových zápasů a 43 gólů, také hodně slibuje.

„Jsem přesvědčený, že jeho zkušenosti nám pro změnu hodně pomohou v ofenzívě. Na Jirkovi Novotném a na něm budeme stavět, protože vytvoří kostru mužstva, kolem níž se našim mladým fotbalistům bude hrát daleko lépe,“ libuje si Bittengel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.