Hlavní obsah

Mostecký Hainault se vrátil do zámoří, Webster zůstane do léta

MOST

Obránce Mostu Andrew Hainault je blízko přestupu do elitní americké fotbalové soutěže MLS. Dvaadvacetiletý kanadský reprezentant se rozhodl opustit Česko a vzápětí uspěl na testech v Houstonu. Most nyní jedná o jeho přestupu s vedením MLS, která oficiálně hráče všech svých klubů zaměstnává. V létě navíc Most opustí i druhý stoper Angličan Byron Webster, který se prozatím vrátil z testů ve skotském Motherwellu.

Článek

Severočeský klub po loňském sestupu zabředl do druholigového průměru a oba obránci se rozhodli odejít. "Hainault byl na testech v německém Ingolstadtu a v anglickém Birminghamu. Pak odjel na dovolenou a oznámil nám, že se nevrátí," řekl ČTK mostecký ředitel Petr Kabíček. "Houston o něj projevil zájem, právě jsme začali jednat. Zadarmo ale samozřejmě neodejde," dodal.

V létě zřejmě už v Mostu nebude po anglicky hovořící stoperské dvojici ani památky. Pro návrat do Británie se rozhodl i jedenadvacetiletý zadák Byron Webster, který strávil téměř celý leden v Motherwellu. "Ale už se do Mostu vrátil, zatím jsme se nedohodli. Jaro odehraje tady a pak s velkou pravděpodobností odejde," vysvětlil Kabíček.

Webster totiž na testech uspěl a trenér Mark McGhee o něj podle skotských médií velmi stál, kluby se ale nedohodly na odstupném. Zatímco podle mosteckých funkcionářů má 196 centimetrů vysoký stoper platnou smlouvu, kterou navíc podepsal už v druhé lize, podle skotských médií měl být po sestupu volný.

"V pátek jsem s ním seděl, nakonec jsem rád, že se vrátil. Pochopil jsem ale, že chce domů, vrátíme se k tomu před letním přestupním termínem. Zájem Motherwellu nemohu vyvrátit, krom něj je ve hře ještě jeden tým z druhé anglické ligy," dodal Kabíček.

Reklama

Související témata: