Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians 1905 dostali jediný cíl - postup

PRAHA

Před začátkem druhé fotbalové ligy se vedení Bohemians 1905 chtělo zaměřit spíše na přebudování hráčského kádru, ale po podzimu soutěž vede a nyní vyhlásilo, že jediným cílem je postup. Hodně může naznačit už úvodní jarní zápas, v němž se "Klokani" střetnou v derby s třetí Duklou Praha.

Článek

Po loňském sestupu z nejvyšší soutěže se Vršovičtí drželi při zemi. "Do první ligy jsme chtěli zpět do dvou tří let, jenže podzimní výsledky ukázaly, že si musíme dávat nejvyšší cíle již letos. Cokoliv jiného by od bylo nás alibistické," řekl na středeční tiskové konferenci sportovní ředitel klubu Jiří Steinbroch.

I proto v klubu došlo k několika změnám v kádru. Nejlepší zprávou pro fanoušky však je, že záložník Jan Morávek zatím nepřestoupil do zahraničí, kde o něj stojí Schalke a několik dalších klubů. "I na prvním utkání s Duklou budou pozorovatelé - vedle Schalke i Bayern, Toulouse a Bordeaux," uvedl klubový ředitel Lukáš Přibyl.

Hoftych je spokojen s přípravou i kádrem

Trenér Pavel Hoftych je maximálně spokojen s přípravou i tím, jaký má k dispozici kádr. "Máme jednadvacet hráčů a nebál bych se postavit kohokoliv z nich. Musím přiznat, že jsem měl velký zájem o Jana Grubera z Nitry, ale všechno se zkomplikovalo a on nakonec odešel do Polska. Dobře, že zůstal Morávek - bude to přínos pro nás i pro něj samotného, aby udělal poslední krok před odchodem," řekl kouč, podle kterého má kádr stejnou kvalitu jako polovina týmů v první lize.

Ve Vršovicích je po fotbalu stále velký hlad, na nedělní derby s Duklou bude vyprodáno. "Prodáno máme přes sedm tisíc vstupenek, kapacita je 7500 diváků," uvedl Přibyl. I v případě postupu mají Vršovičtí zájem zůstat u Botiče. "Především jde o vyhřívaný trávník, v ostatních aspektech podmínky nejvyšší soutěže splňujeme," prohlásil ředitel.

Bohemians 1905 jako první fotbalový klub v České republice získali certifikát ISO 9001, na jehož základě by se měla podle vedení zlepšit ekonomická stabilita klubu. "Certifikát má platnost tři roky, ale každým rokem bude docházet k vnitřnímu auditu, který bude kontrolovat chod. Lidé uvnitř mají velký zájem, aby se zefektivnila činnost celého klubu a to mu může hodně pomoci," řekl Vratislav Hanzlík z certifikační společnosti Dekra.

Reklama