Hlavní obsah

Jihlavský Vydra potrestán nebude, disciplinárka zastavila řízení

PRAHA

Disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu se ve čtvrtek rozhodla zastavit disciplinární řízení proti jihlavskému fotbalistovi Lukáši Vydrovi a jeho klubu za neúčast hráče v kvalifikaci mistrovství Evropy do 19 let. ČTK to oznámil šéf komise Alexander Károlyi. Bez trestu již před týdnem vyvázli ze stejného důvodu také sparťan Václav Kadlec a mladoboleslavský Jan Chramosta.

Článek

Vydra byl jen mezi náhradníky, ale byl povolán dodatečně. "Klub nám potvrdil, že hráč dorazí na soustředění v Nymburce, a totéž nám potvrdil i fotbalista a upozornil, že nemá u sebe cestovní pas, jenž má v Chotěboři u rodičů. Jenže od té chvíle byl nedostupný, a když ráno náš zástupce dorazil za rodiči, ti nám vzkázali, že hráč platný pas vůbec nemá," popsal před týdnem před komisí ředitel reprezentačního úseku Jiří Nevrlý, proč podal stížnost na jednání hráče.

Jenže Károlyiho komise ve čtvrtek získala písemné potvrzení z Chotěboře, že fotbalista ztrátu pasu včas oznámil místnímu úřadu. "A na základě potvrzení později šéf soutěžního úseku Ivo Lubas fotbalistovi písemně povolil start v nejbližším ligovém utkání," vysvětlil Károlyi, proč nelze hráče ani klub trestat.

Komise se zabývala také karetními postihy v zápasech první a druhé ligy. Dva úvodní zápasy nového prvoligového ročníku stráví pouze v hledišti kladenský Pavel Bartoš, stejný trest za osm žlutých karet dostal také žižkovský Radek Pilař. Za čtyři karty budou jednou pykat liberečtí hráči Andrej Kerič, Jan Blažek a Jiří Liška.

V druhé lize dostali osmou žlutou kartu opavský Milan Barteska a čáslavský Ondřej Prášil, jejichž dvouzápasový trest tak rovněž přesáhne až do příští sezony. Čtyřikrát byli napomínáni a v posledním kole soutěže budou svému mužstvu chybět královéhradečtí hráči Jiří Kaufman a Ján Nemček, David Brunclík z Čáslavi, Pavel Grečiško z Mostu, Vladimír Mišinský z Karviné a Petr Švec ze sparťanského béčka.

Reklama