Hlavní obsah

Podrazkého penalta zajistila Sokolovu výhru nad Vítkovicemi

SOKOLOV

Fotbalisté Sokolova porazili v třetím kole druhé ligy Vítkovice 1:0. O jedinou branku sobotního zápasu se postaral Podrazký, který v 70. minutě proměnil pokutový kop.

Článek

Baníku se dva předchozí vstupy do zápasů nepovedly, tentokrát ale začal o poznání lépe. Už v třetí minutě měl gól na kopačce Podrazký, ale jeho technickou střelu k tyči Vaclík na poslední chvíli zneškodnil. I dál se hrálo prakticky jen na vítkovickou branku. Hostující obrana musela odrážet jeden útok za druhým a úspěšně se jí to dařilo.

Po půlhodině hry si na Reinberkův centr naskočil vítkovický kapitán Švestka a hlavou jen těsně přestřelil. O pár minut později se mohl mezi střelce zapsat Duchnič, ale z voleje také jen o kousek minul. Sokolovští prvnímu poločasu dominovali, ale ke spokojenosti jim chyběl gól.

Druhý poločas začali aktivněji opět domácí, Vaněček pálil jen těsně vedle. Pak přišly chvíle Nádeníčka, který nejprve trefil tyč a o patnáct minut později hlavičkou lízl břevno. V 69. minutě byl právě tento útočník v šestnáctce faulován a Podrazký z penalty poslal Baník s přehledem do vedení. To už domácí ve zbytku zápasu nepustili.

Sparťanské béčko připravilo první prohru Třinci

Třinečtí fotbalisté podlehli v druhé lize B-týmu pražské Sparty 0:1. Domácí po dvou předchozích výhrách tentokrát proti mladíkům ze sparťanské rezervy propadli, Pražanům v sobotu zajistil plný bodový zisk v 75. minutě středopolař Putz.

Třinečtí si v prvním poločase vypracovali několik brankových příležitostí, ale Hrdlovič nastřelil břevno a Joukl po Malířově přihrávce branku hostů z 11 metrů přestřelil.

Pražané po změně stran zatlačili soupeře rychlou kombinační hrou před jeho pokutové území a v 75. minutě po chybě třineckých zadáků vstřelil Putz gól, který Spartě B vynesl tříbodový zisk.

Ústí nad Labem vyhrálo třetí zápas za sebou

Fotbalisté Ústí nad Labem vyhráli v druhé lize i třetí zápas nové sezony. Po sobotním vítězství 2:0 v Opavě, kde se dvakrát střelecky prosadil útočník Veverka, vedou Severočeši tabulku s plným bodovým ziskem.

První možnost si vytvořili domácí v 10. minutě, přetažený centr k zadní tyči však Cigánek nedokázal dopravit do branky. Ve vyrovnaném úvodním poločase si oba týmy nedokázaly vypracovat mnoho brankových příležitostí. Jednu z mála šancí měli domácí v 31. minutě po rohu, Halaška však mířil nad.

I v druhé půli se hrál fotbal, který provázela řada oboustranných nepřesností. Do vedení se dostali Severočeši v 56. minutě, když Veverkovu střelu tečovali domácí obránci.

Halaškovu hlavičku poté ústecký gólman vyrazil na roh. V 72. minutě rozehráli Opavští trestný kop, míč se ale poté odrazil na polovinu hřiště, kde se jej zmocnil Veverka a dlouhé sólo zakončil druhým gólem.

V 83. minutě Mezlík hlavou už překonal gólmana hostů, ale z brankové čáry odkopl míč Martykán. V nastaveném čase měli ještě možnost skórovat Malohlava a Martykán, ale stav 0:2 se už nezměnil.

Knakalova střela v nastavení zachránila Mostu remízu se Žižkovem

Fotbalisté Viktorie Žižkov si v 3. kole druhé ligy neodvezli vítězství z Mostu, třebaže k němu měli velmi blízko. V druhé minutě nastaveného času totiž domácí kapitán Knakal přesnou střelou z dálky do šibenice vyrovnal na konečných 1:1.

Na vyloženou šanci se na severu Čech čekalo až do druhého poločasu. V tom prvním toho totiž ani jeden tým v útoku moc nepředvedl. Žižkov zahrozil v 19. minutě, avšak Kalod z úhlu Šavolovu branku minul, rovněž střela domácího Hofmanna skončila jen těsně vedle levé tyče žižkovské branky.

V 30. minutě pak bylo Bartalskému horko ještě jednou. Po rohovém kopu Mostu poskakoval míč po brankové čáře, ale nikdo z domácích hráčů ho nedokázal dotlačit do sítě. Po přestávce to nejprve z přímého kopu zkusil hostující Zengue, ale z gólu se radoval až v 70. minutě jeho spoluhráč Kalod, jenž dorazil do sítě Hušbauerovu střelu.

Most se v zakončení trápil až do posledních chvil, přesně do druhé minuty nastaveného času. Pak z dálky napřáhl kapitán Knakal, výstavní střelou vymetl růžek Bartalského branky a zachránil domácímu mužstvu bod.

Zlín porazil Jihlavu 3:1, dvakrát se trefil Žůrek

Druhou domácí výhru za sebou zaznamenali v druhé lize fotbalisté Zlína. V duelu s Jihlavou v sobotu zvítězili 3:1, dvakrát se prosadil útočník Žůrek.

Zlín výborně začal a po prvním poločase vedl o dvě branky. Jihlava odolávala narůstajícímu zlínskému tlaku jen necelých 20 minut, pak ho po Jelínkově centru korunoval gólem hlavičkující Kroupa.

Až do konce úvodního dějství potom existovalo na hřišti jediné mužstvo. Domácí soupeře válcovali a po individuální akci Žůrka, který své sólo jihlavskou obranou zakončil střelou k tyči, získali uklidňující náskok. Další gólovou pojistku navíc odmítl těsně před odchodem do kabin Lukaštík.

Zlínští po změně stran polevili, ovšem Jihlava toho dlouho nedokázala využít. Až v 70. minutě v nepřehledné situaci spadl v zlínské šestnáctce hostující Tecl a kapitán Vysočiny Kadlec vykřesal z penalty jiskřičku naděje.

Jihlavě narostla křídla a začala domácí tým přehrávat. Zlín pod tlakem chyboval, nicméně v nejtěžších chvílích opět mužstvo nastartoval zkušený Žůrek. Tři minuty před koncem hledal po rychlém brejku lépe postaveného Kroupu, ale k tomu už se míč nedostal. Dezorientovaní obránci Vysočiny si jej totiž srazili do vlastní brány.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Vítkovice 1:0 (0:0)
Branka: 70. Podrazký z pen. Rozhodčí: Zelinka - Zlámal, Pelikán. ŽK: Čada - Krejčíř. Diváci: 1940.
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Kura, Knakal, Čupr - Podrazký, Čada, Pilař (90. Javorský), Vaněček (81. Hanzlík) - Duchnič (68. Dejmek), Nádeníček. Trenér: Purkart.
Vítkovice: Vaclík - Krejčíř, Cverna, Švestka, Reinberk - Klimek (78. Forster), Plešek (64. Mikulenka), Motyčka, Jungmann - Sládek, Hritz (72. Hesek). Trenér: Palička.
Třinec - Sparta Praha B 0:1 (0:0)
Branka: 75. Putz. Rozhodčí: Matějek - Čecháček, Szarowski. ŽK: Chlebek, Hrdlovič - Švenger, Putz. Diváci: 3006.
Třinec: Lipčák - Hrdlovič (80. Doležal), Kuděla, Chlebek, Bednárek - Malíř, Stýskala, Ceplák (68. Adaszek), Eismann - Joukl (46. Matůš), Szmek. Trenér: Neček.
Sparta B: Švenger - Kuncl, Sus, Košút, Krob - Glaser (89. Sadikovič), Droppa, Putz, Belaid - Jeslínek (63. Valíček), Třešňák (85. J. Kadlec). Trenér: Svoboda.
Opava - Ústí nad Labem 0:2 (0:0)
Branky: 56. a 72. Veverka. Rozhodčí: Býma - Dobrovolný, Adámková. ŽK: Mezlík - Šmrha, Veverka. Diváci: 2195.
Opava: O. Novák - Kolínek, Cigánek (73. Malohlava), Mezlík, Čáp - Kiša (58. Neubert), Nepožitek, Uvíra (85. Půda), Partyš, Zapletal - Halaška. Trenér: Látal.
Ústí n. L.: R. Novák - Pimpara, Džuban, Valenta, Dvořák - Franc (83. Benčík), Šmrha, Martykán, Kolek - Karlík, Veverka (76. Jindráček). Trenér: Habanec.
Zlín - Jihlava 3:1 (2:0)
Branky: 36. a 87. Žůrek, 19. Kroupa - 70. Kadlec z pen. Rozhodčí: Benedikt - Handlíř, Tacina. ŽK: Kroča - Karlík, Peška.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Jelínek - Šmahaj, Görner (84. Křiva), Vozábal (70. Šrom), Lukaštík (79. Novák) - Žůrek, Kroupa. Trenér: Minář.
Jihlava: Winter - Karlík (61. Cihlář), Kadlec, Tlustý, Veselý - Vydra, Gába, Lovětinský, Krutý (70. Peška) - Tecl, Simr (44. Korčián). Trenér: Urban.
Most - Žižkov 1:1 (0:0)
Branky: 90.+2 Knakal - 70. Kalod. Rozhodčí: Franěk - Moudrý, Moláček. ŽK: Grečiško - Folwarczny.
Most: Šavol - Grečiško, Tonev (78. Boutasgount), Knakal, Fleišman - Loos (46. Andrei), Štumpf, Hofmann, Oboya - Hora, Franěk (64. Diego). Trenér: Aňon.
Žižkov: Bartalský - Folwarczny (65. Camara), Petrouš, Petrů, Šťastný - Hromek, Culek, Koukal (46. Hušbauer), Zengue - Kalod, Bukač (46. Straka). Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: