Hlavní obsah

Vaculíkovy góly zajistily Žižkovu druholigové vítězství v Hlučíně

OSTRAVA

Fotbalisté Viktorie Žižkov vyhráli v druhé lize na stadionu předposledního Hlučína 2:0. Obě branky svěřenců trenéra Vlastimila Petržely, který po vysoké domácí prohře s Jihlavou a vyřazení z Poháru ČMFS značně pozměnil sestavu, dnes vstřelil záložník Vaculík.

Článek

Pražané se sedmi novými hráči hlavně v prvním poločase předváděli rychlý kombinační fotbal a v 26. minutě se po chybě domácí obrany dostali do vedení. Pak už hosté hru kontrolovali a po druhém gólu, který po Pulkertově přihrávce dal opět Vaculík, zápas v poklidu dovedli do vítězného konce.

Domácí tým mohl k bodovému zisku přiblížit Zelinka, ale v 71. minutě zahodil slibnou šanci a neuspěl ani krátce poté. "Se sedmi novými hráči, hlavně pak v prvním poločase, jsme předváděli velmi kvalitní hru. Druhých 45 minut jsme už tak dobře nehráli, ale přesto byla naše výhra zasloužená," zhodnotil zápas Petržela.

Hlučín - Žižkov 0:2 (0:1)
Branky: 26. a 51. Vaculík. Rozhodčí: Zelinka - Čecháček, Handlíř. ŽK: Bogdaň, Švrček - Novák, Balík. Diváci: 532.
Hlučín: Kosmál - Dohnálek, Bogdaň, Švrček, Juřátek - Žižka, Javorek (75. Kovář), Hrtánek, Dobeš (55. Zelinka) - Prokeš (75. Honka), Sokol. Trenér: Hajný.
Žižkov: Hruška - Šťastný, Petrů, Procházka, Balík - Vaculík (72. Kočí), Culek, Novák, Zengue - Pulkert (84. Koukal), Martan (90. Ujec). Trenér: Petržela.
Most - Třinec 3:0 (2:0)
Branky: 22. a 35. Loos, 47. Hora. Rozhodčí: Franěk - Jiřík, Kovařík. ŽK: Lafrance, Franěk, Štumpf - Lisický, Joukl, Adaszek. Diváci: 1285.
Most: Paleček - Knakal, Běloušek, Lafrance, Sigmund - Frnoch (76. Andrei), Hofmann, Štumpf (86. Oboya), Rosendo - Hora, Loos (61. Franěk). Trenér: Aňon.
Třinec: Lipčák - Lisický, Adaszek, Kuděla, Bednárek - Joukl (46. Malíř), Stýskala, Hupka, Eismann (63. Matůš) - Onuchukwu, Szmek (46. Doležal). Trenér: Neček.

Reklama

Související témata: